Toliko njih!

28.09.2014 ob 12:38

Politika, naša, svetovna, pokvarjena, ena in ista. Gospodarstvo, liberalizem, stremuštvo, neznanske razlike. Kopanje v masti in stradanje. Vojne, nasilje, posiljevanje in rezanje glav. Neskončen, nerazumljivo večen proces. Zgodovina, dejstva zdaj taka, drugič spet obrnjena okoli. Nikoli nič ni bilo in nikoli nič ne bo res. Nikoli in nikdar se človeštvo kot celota popolnoma nič ne nauči. Gluh , slep in invaliden idiot. Posameznik zna zamenjati človeku organe, poslati raketo na Mars in izdelati snov,ki še tisoč let ne bo razpadla v oceanu.
Ljudje, takšni drugačni, vsi enaki. Razmišljujoči ali potegnjeni v tok večine. Izjemni po moči, hitrosti, lepoti ali številu prstov na nogah. Verniki, goreči, borci za vero, verniki do smrti. Verniki zaradi tradicije in vedno pri maši, da stari ne bi gruntov prepisal drugemu sinu. Ljudje zagnani za stvar. Liderji, idealisti, sledilci in ovčice. Ljudje kar tako, v skupinah ali vsak sam zase. Nemočni in ubogi. V svojih beticah ali zares.
Neenakopravni, neenaki, zatirani, privilegirani. Brezpravne ženske, maltretirana deca, grobijani, pijani, zadrogirani, obupani nad življenjem. Geji, lezbače, transseksualci. Narcisi, pozerji, paranoiki z diagnozami iz shizo sfer. Avtistični spekter, hiperaktivci, perverzneži neznanih , neslutenih vrst. Čudaki, posebneži, marginalci iz sence in teme. Tisti, ki zanje ne vemo zares … so to oni ali smo tisto mi!?
Ideologi, razlagalci, analitiki. Pokroviteljski in vzvišeni mojstri teorije. Tvorci novih sistemov in novih svetov. Ciniki, arogantni, sarkastični kritiki. Tipi, ki obvladajo, razumejo sistem in pravila. Filozofi, ki ne dovolijo, da bi jih izbezali iz njihovih boemskih kavarn in zahtevali odgovor in jim podrli odmaknjeni svet. Pesniki, tisti, ki osupnejo s haikujem in pisci nikomur razumljivih modernističnih dram. Slikarji, ki z dušo in akademskim znanjem onesnažijo trimetrsko platno s prgiščem črt. Pet plavih in ena rumena!
Ljubečih in nežnih, naravnih, nepokvarjenih. Tistih, ki delajo svet znosen in lep. Nežni, prijazni, lepi in moji. Tisti, ki se rad k njim vračam in nerad od njih grem. Tisti, ki se zanje bojim in vedno nemirno čakam, da spet pridejo nazaj. Prijazni pogledi, objemi in razumevanje. Vsi, ki ne pašejo v celotno podobo in se zaradi njih sprašujem, kako da stvari sploh lahko peljejo v vedno večji mrak.
Toliko ljudi, toliko stvari, tako veliko vesolje in tako lep jesenski dan.
In potem ti tip reče, da pojma nima o čem bi pisal!

 • Share/Bookmark
 

16 komentarjev na “Toliko njih!”

 1. kosmo pravi:

  ubesedil si misli mnogih. jasno in jedrnato. da best zapis.

 2. miri pravi:

  In potem ti tip reče, da pojma nima o čem bi pisal!

  Ta te je pa razkajfau.

 3. Zlovenska Ofca in Kučen Satan pravi:

  Če lahko sklepamo po vedenju, potem so Slovenci neumne opranoglave rdeče ofce, ki jih satan kučen goni na pašo in v klavnico.

 4. mohor pravi:

  Dare, ti piši o tistih, katere omenjaš proti koncu in o katerih je zadovojstvo pisati.
  Tega zgoraj in one na začetku zapisa pa lahko tudi izpustiš :-) LP

 5. dare dare pravi:

  @Kosmo, hvala ti. Ko imam kakšno jasno misel, je najbolje, da jo zapišem. Se ne zgodi pogosto. LP

 6. dare dare pravi:

  @Miri, mislm ej, mi je dvignu tlak, mu boga!!

 7. dare dare pravi:

  @Komentator s strašnim in dolgim imenom. Če sklepaš po zapisu, potem je (po mojem mnenju) ma res vsehsort ljudi.

 8. dare dare pravi:

  @Mohor, lepa misel. samo kaj, ko se golazen zažre v vse pore. Je ni žajfe, da bi to sprala stran! :(

 9. Olna pravi:

  Eeeej, Dare, zadnjič si vprašal, s čem se lahko odkupiš za svoje vnebovpijoče grehe…sem že nameravala odgovoriti, da se ne moreš odkupiti, ker jaz sem karakter, ko se razjezim! Ne sprejemam podkupnin!

  Potem pa sem prebrala tole…mi gre težko z jezika (oziroma izpod prstov), ampak si se odkupil s tem zapisom! :D :D :D

 10. dare dare pravi:

  Jessss!!!

 11. Olna pravi:

  Če prav premislim, je pa v večini slavnih literarnih del onih prvih veliko več. Najbrž zato, ker so bolj odporni. Kar poglejmo si kobilice, ki v par urah požrejo ves posevek, ali plesen, ki se razleze po spravljenih posevkih. In da so najbolj odporni sesalci podgane…pa da so edina na nuklearno sevanje odporna bitja ravno ščurki…

  Je elita homo sapiensov že zdavnaj pogruntala, kako se da sijajno preživeti na račun onih drugih, zato sijajno prosperira in se je ne da iztrebiti.

 12. realist pravi:

  Dare, vse si tako lepo napisal (povedal), da se bolje skoraj ne da. Ampak, tudi če bi kakšen od tistih trdokožcev prebral tvoje navedbe, nam ne bo nič pomagalo, saj znajo vse obrniti za svoj prav, briga njih za rajo, pomembni so samo oni.
  Moje čestitke za celoten tekst.

 13. dare dare pravi:

  @Realist, hvala!

 14. Anonimnež pravi:

  Dodajam k Olninemu zapisu. Kaj podgane, Kaj ščurki?… Ljudje smo najtrdovratnejša zalega na tem svetu. Ali je število podgan ali ščurkov naraslo v sto letih za sedem krat?
  Ob tem pa moram pritrditi Daretu. Kako različni smo. Kot da nismo ista rasa. Ne razlikujemo dobrih ščurkov od zlobnih, pa ne altruističnih podgan od sebičnih.

 15. mijau pravi:

  Upam, da je Dare že ugotovil, kdo je anonimnež

 16. dare dare pravi:

  Mijau, se bom zdaj enkrat, te dni usedel in malo oživel to svojo stran. Res bom!! In vedno, ko kdo kaj dodaja, ugovarja, oporeka Olni, se mi kar zdi kdo bi lahko bil. Pa ne glede na stopnjo anonimnosti! lp

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !