Lep pozdrav!

15.07.2014 ob 23:04

Nenavadno, ampak v nasprotju s svojimi, oziroma, tudi svojimi pričakovanji, občutim v tem novem stanju, v kakršnem smo se znašli, upanje in celo malo veselja. Kot da bi se res nekaj zgodilo. Seveda sem še vedno nezaupljiv. Še vedno se namreč celo bolj kot tagrdih in taneumnih, bojim tistih, ki so na videz prijazni in sladkobesedni, pa se v njihovi senci dogaja še več grdobij, kot jih skupaj spravijo oni taprvi. Poleg tega smo sedaj ravno glede temnih, zlobnih sil malo v težavah. Ta gospoda je pa prav zares popolnoma izgubila kompas. Že tako stalno jokavo, kalimerovsko samopomilovanje je v kratkem času nadgradila do popolnoma klovnovske, patetično uboge glume. Celo tako se mi zdi vse skupaj podobno pogrebu, da se sprašujem, kdo bo v kratkem prevzel vlogo tako prepotrebnega negativnega akterja na slovenski politični sceni.
Ampak to ni tako pomembno. Ravnovesje se bo že na nek način vzpostavilo. Vprašanje je le, ali bo končno od polarizacije sil kakšna korist ali bodo vsi skupaj še naprej živeli od in za razdeljenost samo po sebi.
Kot sem omenil, nekaj stvari me navdaja s pozitivnimi čustvi. Najboljši podatek je, da se dve tretjini parlamenta zamenja z novimi facami. Upam, da je končno odslužilo tudi nekaj okostenelih sil v zakulisju, čeprav je popolno suverenost političnih organov seveda iluzorno pričakovati, dokler je denar v drugih žepih.
Kakorkoli že, čeprav baje nimam pravice veliko modrovati, ker se glasovanja nisem udeležil, si zares želim nekaj stvari. Želim si, da bi zavladalo nekaj kar bi bilo podobno redu. Ja, red je edino, na kar lahko upamo. Prišli pa smo celo tako daleč, da nam mora počasi ratati vseeno, kako in v kakšnih barvah bomo prišli do njega. Upajmo, da bodo nove face mogoče znale bolje prestopati polena in kazati zobe.

Ja, res sem rad optimist. Vendar pa sem ta zapis začel z drugimi nameni. Komunikacija na blogih zadnje čase ni po moji meri. Vzdušje na RTV name ne deluje ravno blagodejno. Na Siolu je komunikacija borna, na PW je preprosto ni. Zato si bom dal malo oddiha. Poleg tega itak prihaja dopust. Ta čas bom mogoče objavil nekaj svojih starih, meni najljubših zgodbic in si malo zresetiral mozak.
Upam, da ne boste medtem še tisti, ki me občasno pozdravite, odšli kam daleč stran. Lep pozdrav! Dare

 • Share/Bookmark
 

12 komentarjev na “Lep pozdrav!”

 1. Anita pravi:

  Eni smo že nazaj. :)

  Jaz sem v enem odboru in je tako, da nam občinarji stvari predstavijo potem lahko vprašamo in nato glasujemo. Večinoma smo soglasni. Samtobomrekla.

 2. miri pravi:

  Tu bomo in čakali tvoje zgodbe.

 3. ANA BALANTIČ pravi:

  Ti kar piši, saj gre tale mašinca povsod z mano na dopust.
  Pa nikar sivih las zaradi zapornikov,zaradi nelegitimnosti vlade, ha, ha, smešnice za Pavliha. Uživaj dopust, saj je samo enkrat na leto tako na kupu.

 4. mijau pravi:

  Dare, kdo bi ti zameril, če nisi volil? Saj jih skoraj polovica ni. In mislim, da imaš enako pravico upati, da bo kaj bolje.
  Če pa kaj pozitivnega napišeš, pa se zaradi tega stvar vsaj za kako stopinjo premakne v pravo smer, si več storil, kot pa če si volil.

 5. dragica pravi:

  Hvala ti, ker nisi volil, sem jaz namesto tebe, tudi sama upam, da se bodo stvari obrnile na bolje,če to iskreno želimo mora začeti vsak pri sebi, no jaz čisto malo poizkušam, kdaj mi uspe, vedno pa ne. Kako že nekje piše, citiram po spominu: Duh je močan a meso je slabo.
  Lepo se imej na dopustu, dobro se resetiraj, ker oktobra nas čaka še ena runda, ker sem občan neke druge občine, ne bom volila tudi v tvojem imenu.

 6. Olna pravi:

  Jaz se pa še vedno kujam, ker nisi šel volit. :mrgreen:

 7. Stane debevec pravi:

  Dober dan,

  še en teden pa sem tudi jaz na odklopu. Upam da na kolesu nekje pri Plitvicah.

  Za volitve in Cerarja mi je vseeno. Tako ali tako mu bodo bankirji in Evropa povedali, kaj mora delat.

  V urejenem svetu moraš spoštovat policijo in plačat davke. Pa ne krast. Za začetek bi bilo dovolj, da je tako tudi pri nas. Potem denar, ki ga plačam pri registraciji avta kot cestnino ne bi šel neznano kam, ampak za popravilo mosta v Mednem. In ne bi mi bilo treba izgubljat časa in kurit bencina zaradi enosmernega prometa.

  Miren dopust in sončno jesen želim vsem.

  Pozdrav,

  Stane.

 8. Vinko pravi:

  Dnašnje Primorske novice so objavile zaslužek nogometaša Argentinije Messija. Za eno leto prejme 48 milijonov evrov, kar je za vsak dan celih 131.500€. Sponzorji nimajo nobenih ovir, da bi tako še naprej delovali, saj se noben politik v nobeni državi ne ukvarja z astronomsko preplačanimi profesionalci.
  Tudi volitve ne pomagajo proti taki politiki, ki vzdržuje razne profiče nad vsako razumno mejo.
  lp

 9. miri pravi:

  Jaz jih poznam nekaj,ki so še več dolžni.

 10. mijau pravi:

  Mene bolj boli 120 tisoč evrov za poslanca, ki gre v breme naše države, kot pa 48 milijonov za Messija. Res pa je, da se apetiti naših politikov večajo tudi zato, ker slišijo, kako nekateri zaslužijo še več.

 11. Olna pravi:

  Mene pa (poleg tega, da Dare ni šel volit :mrgreen: ) najbolj žre, da vsi plačujemo udobno bivanje naših legendarnih arestantov na Dobu.

  Če je to kazen, se upokojencem bolj izplača storiti kakšno kaznivo dejanje (recimo zviznit kakšnega zajedalskega politika, da bo zraven še kaj koristi) in oditi v komforten brezplačni zapor kot pa v dom, ki ga morajo sami debelo plačati in je v marsičem manj prijazen od aresta s petimi zvezdicami, kjer “trpijo” naši junaki…seveda vsi po vrsti nedolžni.

 12. Anonimnež pravi:

  Z vsemi se strinjam, da ne bo pomote. Kako je pa urejeno to v zaporih, nekateri morajo tudi tam delati,
  da na ta način odplačajo stroške, ki so jim jih sodniki
  določili. Mnenja sem, da bi moral sleherni zapornik
  na nek način prispevati za hrano in stanovanje, saj to gre sedaj na račun davkoplačevačcev.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !