Vsem vse naj ….

25.12.2013 ob 20:54

Seveda želim vse najboljše ljudem okoli sebe. Predvsem svojim, pa tudi sodelavcem, prijateljem, znancem, kolegom po peresu in tistim, ki se poznamo le preko računalniških medijev. Zlahka se vživim v misel, da iskreno želim vse najboljše pravzaprav večini ljudi. Še celo tistim, ki pri meni ne pridejo skozi, lahko na nek način nekaj zaželim. Če drugega ne, pa morda to, da bi se spremenili in nehali gnojiti vsem okoli sebe.
Svojim najbližjim sicer človek izrazi želje na drugačen način. Z njimi samo pove, kako vsak dan, pa naj bo kakršenkoli praznik ali ne, vsak trenutek upa, da je z njimi vse v redu. Da so zdravi, zadovoljni, da ne rinejo v težave in nevarnost, da nimajo težav s svojimi lastnimi željami, svojim delom, ljubeznimi in vsakdanom nasploh.
Prijateljem, pa naj bodo to tisti, ki z njimi sedeš za isto mizo v gostilni in predelaš aktualne stvari, šport, politiko in vseh sort lokalne novice ali pa tisti, ki z njimi komuniciraš na druge, bolj moderne pa zato na žalost manj človeške, manj tople načine, tistim zaželiš vse lepe stvari zato, da jim poveš, da bi se rad z njimi družil še naprej. Čim večkrat in čim bolje.
Svojim kolegom, ki z njimi počneš podobne stvari, pa naj bo to obiskovanje gora, ribolov ali pisanje literature pošlješ voščila zato, da sebe in njih spomniš, da smo s tem svojim početjem povezani, da so stvari, ki jih delamo dobre in pomembne in jim zaželiš novih motivov, novih navdihov in nove energije za naprej.
Ko sem v uvodu omenil, da čisto vsi pa le ne pridejo v izbor, bi lahko kdo pomislil na menedžerje, na bogataše,morda tajkune ali politike, ki jih kdaj opisujem. Pa ni tako. Kot prvo, me večina stvari, ki jih domnevno spravlja na slab glas, denimo bogastvo, prestiž, snobovstvo, privilegiji, po večini ne motijo prav zelo. Ali skoraj nič. Največkrat se mi njihove zgodbe v bistvu zdije bolj žalostne. Bogve komu in zakaj oni voščijo za božič in novo leto?
Takim bi bolj zaželel, da mi prisluhnejo. Tako nepokroviteljsko, neošabno. Tako, kot bi jim nekaj povedal enakovreden sogovornik. Saj ne mislim, da vem vse o njih in njihovih problemih in da bi s svojim nakladanjem lahko kaj rešil. Kje pa?! Prej nasprotno. Vem pa nekaj o tem, kako stvari izgledajo z mojega zornega kota. Ta pa je, lahko sicer majhen, vsekakor pa eden od vseh, ki tvorijo celoten pogled.
Potem ostane na spisku pa samo še Dare. Sebi pa želim isto kot vedno. Poguma in energije. Ni pravi čas, da bi o tem razpredal na dolgo in široko. Naj ostane pri tem.
Vse najboljše želim v božično-novoletnem času, v novem letu in nasploh vsem skupaj. Dare

 • Share/Bookmark
 

10 komentarjev na “Vsem vse naj ….”

 1. miri pravi:

  Da bi bil zdrav in še naprej imel “ašpičenu peru”.

 2. Olna pravi:

  Ja, podpišem Mirijev komentar, pa še nekaj svojega bi dodala.

  Želim ti, Dare (in nam, tvojim spletnim prijateljem), da bi se na tvojem blogu dobivali VSAJ toliko in tako razpoloženi, kot smo bili letos. Da še ne bo kmalu tistih zabavnih, duhovitih, zanimivih – in včasih kar pošteno dolgih – pogovorov kot nekoč, pa se mi vseeno zdi…Ker so časi takšni, kot so, in naše razpoloženje se z njimi spreminja, pa če se še tako trudimo, da se ne bi.

  V tem malodušju, ki se je, priznajmo, razlezlo med nami, obstajajo samo še bolj majhni azili, kamor se lahko vsaj tu in tam za hip zatečemo, in ta blog se mi zdi eden od njih. Še vsakič, ko sem ga obiskala (tudi če nisem nič komentirala), mi je nekaj dal. To nam delaj, Dare, še naprej.

  Dobre želje tebi, tvojim z gornjih slik in vsem, s katerimi se beremo, se pa razumejo. :D

 3. dare dare pravi:

  @Miri, zdravja želim tudi jaz tebi, pa močne glide, dobre podplate in lepega vremenena v hribih.

 4. dare dare pravi:

  @Olna, pred par dnevi sem šel v oštarijo, privlekel s sabo ojačevalec, postavil mikrofon in zašpilal. Ljudje, kar jih je bilo tam, so me gledali kot deveto čudo. Potem sem pojasnil, da ne morem več prenašati zega mrtvila. Pozneje se mi je pridružil še harmonikar, soseda je kar od doma prinesla malico, ljudje so zaplesali in imeli smo veselico in pol.

  Saj se strinjam s tabo. Vzdušje je na psu. Ampak malo lahko pomagamo tudi sami. Le misliti ne smemo, da se ne da.

  Vse lepo tudi tebi.

 5. ANA BALANTIČ pravi:

  Ja,Dare, kaj naj bi še dodala, ko so vsi že vse povedali.Pridružujem se njihovemu mnenju. Strune, pa zgodbe in pesmi in kar je še takih dobrih žvali naj te obletavajo vse leto in naprej in enako ostalim, ki se tukaj vedno radi namalajo. Ajd, čau in veselo naprej.
  A, ja, pa radi se imejmo, kar nas je dobrih ljudi!

 6. dare dare pravi:

  @Ana, hvala ti. Seveda tudi jaz želim vse najlepše, veliko navdihov in vztrajanja pr tem, da nas ne odnese povodenj s sabo in da ostajamo, vsak po svoje, takšni kot je treba.
  Ja, jaz verjetno nisem vsega povedal in izrekel. V bistvu sem poslal in izrekel bolj malo voščil. Upam, da med vsemi temi spletnimi pozdravi, cela štrena je celo takšnih, ki so se sami poslali, nisem česa pomembnega spregledal. Saj pravim … vsem in vse :) naj! Dare

 7. mohor pravi:

  Dare, tudi sam želim tebi še veliko dobrih zapisov, hkrati pa vsem udeležencem tvojega bloga še obilo prijaznih komentarjev, srečno…

 8. dare dare pravi:

  Ej, Mohore, enako. Kako bi bilo šele fajn, če bi se dobil na en pjač. De na rečem kavsn. :)

 9. dragica pravi:

  Pridružujem se vsem komentarjem, prava osvežitev za dušo je branje vaše kolumne, še veliko iskrivih in tako dobro “našpičenih” v letu, ki je pred nami. Pa tisti kozarec naj bo poln rujnega.

 10. dare dare pravi:

  Dragica, naj bo tako :) ! Hvala in lep pozdrav!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !