VABILO

25.10.2012 ob 12:14

Ukvarjanje z besedo je lepo početje, je kot slikanje pokrajine življenja, kot sestavljanje kamenčkov misli v mozaik. S tem mozaikom tlakujemo pot, nekdo avtocesto, nekdo spet skromno stezico. In steza me je pripeljala do majhne postaje. Do praznika. In praznike rad delim s prijatelji.

Vabim vse ljubitelje pisane besede, prijetnega kulturnega druženja in vse, ki jih zanima, kakšne barve in podobe sem vtkal v svojo novo zbirko zgodb …

… na predstavitev nove knjige Dareta Likarja

F A C A

Predstavitev bo potekala v prostorih idrijske galerije dne 15.11.2012 ob 18. Uri.

Upam, da ni treba posebej poudarjati, da na predstavitev vabim celo blogosfero. No, mogoče bom nekatere med vami še posebej opozoril, da ne smete manjkati. Vabim pa prav zares vse. In s sabo pripeljite soproge, prijetelje in otroke. Tisti, ki imate več imen, lahko za vsakega pripeljete še enega kolega.

V naslednjih dneh, bom večkrat tipkal podobna obvestila na različnih medijih. Če bo kdo imel občutek, da je povabljen dvakrat ali trikrat, naj se ne sekira. Predstavica bo samo ena. Bo pa zagotovo fajn. Skromna, kratka! Družba bo prijetna. Popili bomo pijačo in rekli par besed. Dare!

 • Share/Bookmark
 

17 komentarjev na “VABILO”

 1. vanja pravi:

  Se mi je zdelo, da se nekaj kuha. Pridem , pa ne sama!!!

 2. dare dare pravi:

  A veš, da sem domneval da bo tako. Pa kljub temu sem nameraval tudi povabiti tebe osebno … in niti slučajno ne same! :) lp

 3. Olna pravi:

  Jaz bom po tradiciji blestela z virtualno prisotnostjo. :)

 4. Didl pravi:

  Dare: Faca!

  Dej še en opomnik kak dan prej. Smo že mal stari pa pozabljivi :)

 5. dare dare pravi:

  @Olna, a ne bi vseeno razmišljala tudi o resnični resničnosti??

  @Didl, upam, da ne bo kdo narobe razumel, če bom o tem do takrat bluzil še desetkrat, ne le enkrat!??

 6. Tihi pravi:

  @Dare
  Z veseljem bi prišel na predstavitev, če ne bi bilo to malce daleč za naš tošl, pa na debato, pa glažek, al salamco, al štrudlček, al piškotk, al pa žlikrof, pa de se spoznamo, pa da vidimo kaj nam bo naš Dare predstavil in oh in sploh…………….., ampak medtem ko čakamo na dogodek pa nestrpno čakamo tudi na nove pripovedi našega blogerja. Saj vem da takšni dogodki vzamejo ogromno časa, volje in energije in da nikoli ni vse po planu, ampak Dare, žejni in lačni smo tvojih novih zgodb in le te nestrpno čakamo. Pa vso srečo želim na prireditvi in tudi v bodoče.
  Pa lep dan, vsak dan želim vsem, ne glede na trenutne vremenske razmere.

 7. Olna pravi:

  Saj se bo bukvico dalo dobiti tudi po povzetju, domnevam? (Za posvetilo doplačam). :)

 8. dare dare pravi:

  @tihi, hvala za te misli. No, seveda ne pričakujem, da bodo od prav povsod pridrveli ljudje, da bi pol ure poslušali moje nakladanje. :) Konec koncev gre za preprosto predstavico in čisto fajn se mi zdi, če kdo tudi tako virtualno prispeva malo spodbude. Glede mojega bloganja pa ne vem kaj reči. Nekako sem prepričan, da ravno tako intenzivno, kot je bilo to denimo pred dvema ali več leti, ne bom več počel. Pa niti ne mislim iskati kakšnih strašnih razlogov za to. Čeprav jih je nekaj. Med drugim sem prepričan, da to hitenje, fiksna ideja, da moram vsake tri dni nekaj stipkati, malo zasvojenosti s stalno prisotnostjo in podobno, ne deluje baš blagodejno na moje pisanje. Poleti enkrat sem bil na literarnem večeru nekje na primorskem. Bolj mladinska scena, podobno kot Metelkova v Lj. In sem tam govoril z nekaj mladimi pisci. Pa sem jih vprašal kje imajo kaj svojega na spletu. Zelo zanimivo se mi je zdelo, ko so mi povedali, da tega pa ne dajejo na splet. Da se jim zdi kot da s tem razvrednotijo svoje delo. Nenavadno. Sem pa tudi sam potem malo razmišljal o tem.pa ne da ravno ne bi hotel aveč blogati ampak res, marsikaterega spisa nisem mogel poslati na kakšen natečaj, ker se mi je tako mudilo da sem ga na horuk objavil na siolu,,marsikaj sem spisal prehitro, prekratko, prefurijasto zaradi tega strašnega interneta. Potem je seveda tu še vzdušje na sami blogosferi. umirjena scena na siolu je glede tega kar izjema. No, v glavnem, hvala za komentar in lep pozdrav.

 9. dare dare pravi:

  @olna, kakorkoli boš żelela. No, dobro, mrbit golob pa ne bi zmogel takega paketa. Drugače pa … Nekako 130 izvodov moram spraviti v prome, da pridem na nulo :) . Tako, da je po povzetju zaradi mene tudi čisto v redu. Lp

 10. Anonimnež pravi:

  @Dare
  Tu ti dam pa popolnoma prav, tudi sam včasih kaj napišem in če si vzamem čas za premislek je zadeva čez čas popolnoma drugačna in ima čisto drugo poanto kot pa prvi dan. Se popolnoma strinjam s tem kar si napisal. Pa srečno na razstavi pa tudi nasploh, kjerkoli že boš in karkoli boš že počel.

 11. dare dare pravi:

  Anonimni obiskovalec, hvala in lep pozdrav.

 12. štulič pravi:

  Kolektivisti ste ljudje, ki jim je mar! :twisted:

  http://youtu.be/328WhjAXpcs

 13. Tihi pravi:

  @Dare
  Ah klinc spet mi nekaj nagaja računalniška mašinerija, tisti anonimnež zgoraj sem jest, Tihi.

 14. Olna pravi:

  Dare, 130 knjig boš prodal z levo roko, staviva? :D

  Tisto, kar si napisal o pogostosti svojih objav in o naravi interneta ter kako ta vpliva na pisanje, imaš popolnoma prav in lahko potrdimo vsi, ki smo na internetu kaj objavljali, pa četudi samo komentarje. Sama sem pred leti dvakrat poskusila s svojim blogom in sem odnehala iz razlogov, ki si jih naštel, poleg tega pa še zaradi mnogih – recimo – malo premaknjenih :mrgreen: komentatorjev.

  Že pred časom smo se na tvojem blogu pogovarjali o pogostosti (tvojega) objavljanja in je bilo moje mnenje, da bi bilo nekako fajn ena objava tedensko. Idealno na isti dan, kar pa seveda ne gre, saj je pisanje (tudi) stvar inspiracije, pa aktualnost je tudi včasih prioriteta.

 15. Olna pravi:

  Tihi Anonimnež, zdravo. :D

 16. Tihi pravi:

  @Olna zdravo
  Ha, ha res dobra izpeljanka ti je ratala….

 17. miri pravi:

  Te kar pogrešam na blogu.Si nas navadil,na še kar redne prispevke.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !