Maturantka no.5

4.04.2012 ob 19:55

Medtem, ko nas z vseh strani, poleg tega pa še mi drug drugega, zasipajo z ogromnimi porcijami slabe energije, medtem ko vsem slabim informacijam in obetom, dan za dnem sledijo samo še slabši in še bolj obupni kljub temu, sem bil sam v soboto del čisto drugačnega dogajanja. Bil sem v pravem malem raju. Nasmejana mladost, na lepem kraju skoncentrirana vibrirajoča sreča, celi kupi starševskega ponosa, dobra volja in prešernost nas je obdajala v idrijski modri dvorani.

Okoli nas so plesale horde mladih vilinčic, ki so jih v može oblečeni fantje vrteli v valcerjih in se jim priklanjali v navežbani maturantski četvorki. Mlada grla so zapela tisto Gaudeamus igitur in to z zanosom in na vso moč. Bolj kot vse črne napovedi in modreci, ki žugajo s strašnimi scenariji, so nam dali vedeti, da pred svojo prihodnostjo ne nameravajo poklekniti. Da jo nameravajo obarvati v mavrico in zatreti bedake, ki blebetajo o stvareh, ki niso mogoče in časih, ki jih hočejo zase.

Pogostili so nas z dobrotami in zaplesali z nami. Pomembni možje so povedali svoje misli in muzikantje so odšpilali svoj repertoar. Lepo in prijetno.Ravno prav preprosto in ravno prav slovesno. Polno pozitivnosti in upanja. Večer, ki si ga je vredno zapomniti in ki dvomi, da ga kdo sploh lahko pozabi.

Ne morem tudi mimo ansambla. The sexsual band, zasedba idrijkega glasbenika Fish juniorja je fantastična skupina. Loti se nenavadno zahtevnih in zanimivih stvari in jih odšpila in odpoje v piko. Nastop je pošteno oddelan in že dejstvo, da je na odru naenkrat 12 muzikantov pove svoje. Ne vem koliko jim uspe za svoj nastop iztržiti, vendar vem da premalo in da igrajo fantje lahko samo za veselje.

Naša maturantka je peta z naše bajte, ki je maturantka idrijske gimnazije. O kakšnih rekordih ne bi govoril, ker ne poznam statistike ustanove. Gre pa zagotovo za omembe vreden prispevek, kajne!? Glede na to, da najmlajša obiskuje frizersko šolo v Ljubljani pa tudi lahko zaključim, da idrijski maturantski plesi v bodoče ne bodo več tisto kar so bili!

Skratka, lepo in nepozabno!

 • Share/Bookmark
 

26 komentarjev na “Maturantka no.5”

 1. Anonimnež pravi:

  pridne, lepe in uspešne… ni kej :)
  Čestike staršem, da sta v teh čudnih časih vzgojila take “babe” :)

 2. dare dare pravi:

  Hvala ti anonimni komentator. Trudimo se. In včasih se mi zdi, da nam kar gre :) ! lp

 3. ~ simoneta sho ~ ~ simoneta sho ~ pravi:

  Dare … če bi v družbi svojih prelestnih deklet (kot vemo tudi plesno nadarjenih) še naprej tako vztrajno “vadil” maturance, potem bi najbrž smeli upravičeno pričakovati, da se boš nekega dne prijavil na “X-factor” in po vseh teh inštrukcijah naposled tudi sam raztural nekako takole:

  ;)

  ~~~

  http://www.youtube.com/v/uNE3YSr_o2A%26feature%3drelated

  ~~~

  Čestitam uspešni maturantki in na daljavo delim veselje z vsemi vami. Očarljivo! :D

 4. vanja pravi:

  Čestitka No.5.
  Tini pohvale za čudovit izgled!

 5. Olna pravi:

  Ej, med branjem in ob fotkah sem se skoraj preselila v dvorano, pa mimogrede še v spomine na svojega maturanca… A ni to vzdušje nekaj enkratnega? Neponovljivo je, vključno s pripravami, nervozo, majhnimi katastrofami (recimo zanka na hulahopkah v zadnjem trenutku, ali kaj takega), pa blažena utrujenost naslednji dan in ene par žuljev zaradi novih čeveljcev. Aja, malo se mi je zvrtelo ob pogledu na petke mlade dame – kako lahko v tem plešejo???

  A tako, torej si zdaj po peti zvezdici :) nekako oddelal maturantske plese. A se mi samo zdi, da ima gospod na srednji fotki malo vlažen pogled? :)

 6. miri pravi:

  Čestitke vsem,ki pridejo do tu.Lepo je v današnjem času brati take zgodbe.

 7. Olna pravi:

  Pozabila sem najvažnejše – oblekca je super. Sporoči naprej.

 8. ditka pravi:

  lipa,lipa
  Ja strašno je bilo fajn.Smo bili tudi mi.
  Meni bo ta maturanc ostal v zelo lepem spominu.
  Mislim,da je vaša družina rekorderka.Iz naše družine smo bili štirje maturanti.

 9. Didl pravi:

  Kako se je pa kej ‘zet’ odrezal? :)

 10. mohor pravi:

  Ja res je, na idrijskih maturancih bo zazijala ogromna praznina, ampak čez dobro desetletje bo praznina odzijala in ti boš lahko plesal z vnukinjami.
  Komaj čakam obilne “reportaže” s teh plesov.

 11. dare dare pravi:

  @Simoneta, ampak ravno ples se me nekako ne prime. Kot bi imel nekakšen kompleks. Jaz to razlagam s tam, da sem se v življenju milijonkrat nagledal takšnih, ki bi strašno radi pa jim nikakor ne gre :) … pa se kar trudijo, matrajo svojo partnerko in …. bog se usmil.

  link je pa super. lp

  @Vanja, hvala od mene in Tine lp

 12. noah noah pravi:

  Evo me zopet med vami :) ) čestitke atiju, mamici in hčerkam :) )

 13. dare dare pravi:

  @Olna, vlažen pogled ??? Ja, menda! Kako tudi ne :) !

  @Miri, nikakor nimam v planu postati zapisovalec samo črnih zgodb na črni podlagi. Okoli nas je vedno tudi polno lepih in veselih stvari. Če jih ne bomo videli, bo isto kot da jih ni :) !

 14. dare dare pravi:

  @Ditka, kako lepo, da se oglašaš po dolgem času. Ja, smo dali to reč skupaj skozi :) ! No, jaz sam pa nisem bil maturant. Smo pa z naslednjo generacijo kompenzirali :)

  @Didl, zet a ? Verjetno misliš tistega od aktualne maturantke ?Na samem plesu se mi zdi, da ni bil posebno veliko prisoten, drugače pa ne opažam kakšnih večjih težav :)

 15. dare dare pravi:

  @Mohor, a misliš, da bi takrat lahko postal kar Sinetov inventar?? :)

  @Noah, zelo sem te vesel. Dolgo časa je že, kar smo se srečali. Hvala za obisk in čestitke !!

 16. mijau pravi:

  Joj, na petem maturancu! Kaj to ni malo dolgočasno? (Sam dodaj smeškota!)

 17. dare pravi:

  Mijau, dolgcajt je na šihtu, kjer sem bil že sedem tavžentkrat :)

 18. Didl pravi:

  @Dare #14 Od aktualne ja. “Za enkrat” ;) sem bolj v žlahti z njim kot ti :)

 19. The Sexual Band pravi:

  Vsi člani The Sexual banda smo z navdušenjem prebrali vaš blog na temo maturantskega plesa. Hkrati se vam zahvaljujemo za pozitivno kritiko. Res je lepo slišati še od koga, da je ves naš trud in energija ki jo vlagamo v band opažena in javno izražena.

  Hvala, in seveda čestitke za maturantko No.5

  The Sexual Band

 20. 1danica 1danica pravi:

  Kakšni pomembni možje? VI ste bili tam pomembni! Čestitke vsem: puncam, ker so tako pridne – tokrat Tini še posebej – in vama, ker znata to tako izpeljati!

 21. dare dare pravi:

  @Didl, aja :)

  @1Danica, ja res. Ključne osebe so bili maturantje, zelo zaslužni pa tudi mi … šeeeele potem enkrat pa je treba omeniti tudi pomembneže :)

 22. dare dare pravi:

  The sexual band … :) Ja, če si to prav zares ti, potem moram reči, da sem tudi sam navdušen nad dvanajstčlanskim komentarjem.

  Glede muzike pa ….. po raznih Čukih je bilo to za moja ušesa res lepo doživetje. Tako zaradi kvalitete, zanimivega repertoarja, predvsem in res sto na uro pa zaradi pristopa. Sam se z muziko ukvarjam že zeeelo dolgo. Na nekem nižjem in kakršnempač že nivoju. Ampak kljub vsemu, to sem vedno delal pošteno. Vse prepogosto pa sem se umikal nekim tipom, ki so namesto igranja glasbe zganjali nekakšno matranje s pomočjo digitaslnih sintesajzerjev in pevskih efektov ….. in v tem kontekstu je sexual band nekaj česar sem nič drugega kot nadvse vesel. lp

 23. Tihi pravi:

  Nisem čisto prepričan ampak zdi se mi, da ima gospod na srednji sliki odvezane vezalke in z odvezanimi šnirnci je pa res težko plesat…..

 24. dare dare pravi:

  @Tihi, naj ostane med nama, ampak temu tipu je vedno težko plesat. Tega namreč sploh ne obvlada. Ta ples je pa itak izjema, saj korak ni tako pomemben.

 25. Tihi pravi:

  Saj vem, da so takšnega večera pomembne bolj druge stvari, ampak mi je glih v oči padlo, pa brez zamere….

 26. dare dare pravi:

  Tihi, nič ne skrbi. Kar je res je res :) ! lp

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !