Internetni pust

18.02.2012 ob 13:47

Pust je za internetno, blogersko, forumaško okolje v bistvu zelo primeren praznik. Praznik, ki človeku omogoči, da je nekaj časa nekdo drug. Da se skrije pred ljudmi. Pa ne le da skrije pred njimi svoj obraz. Očem ostane neznano še vse kaj drugega. Prava maska v bistvu naredi čisto drugega človeka. Noben več ne opazi, da je tip zoprn, da je plašen in nekomunikativen. V trenutku izgine celo njegov strah pred nasprotnim spolom. Za en večer se iz bojazljivega, neznosno tečnega, nikjer priljubljenega osebka spremeni v supermana. V junaka, ki lahko gleda zviška na bedo okoli sebe. V osvajalca tudi najbolj nedostopnih ženskih src.

Pa vendar je treba priznati, da so maske lahko tudi duhovite, okusno narejene in zabavne. Posebno je treba dati priznanje takšni maškari, ki je v svojo pustno podobo vložila veliko dela in naredila res nekaj posebnega.
Na internetu, kjer nam nihče, niti ACTA, nič ne more, so maske malo drugačne. Predvsem jih je zelo enostavno nadeti. Predvsem je tudi njihov glavni namen ostati anonimen in se za to taisto anonimnostjo počutiti enako kot dobro zamaskiran, primerno opit pustni razgrajač. Velikokrat smo razpravljali o klonih. Mene slednji ne zanimajo posebno. Mene občasno moti samo ta brezimenost. Če kdo svoj vsem neznani osebek še razmnoži in se predstavlja z več imeni, boljši celo z več karakterji in pristopi, to kaže samo na njegovo spretnost in igralski talent. Nič drugega. Anonimnost je še vedno edini problem. Pa seveda nimam v mislih vzdevkov, ki jih uporabljamo. To nima s tem nobene veze. Posebno če ima tudi ta »nickname« svoj pomen in vsebino.

Pravi anonimnež tudi ni tisti, ki se odloči biti pač s nekem trenutku malo pobalinski in ponagajati drugim. Ne pravi je tisti, ki to počne stalno, se ob tem počuti močan in zaboga še zdaj ne dojamem, kako da se nikoli ne naveliča.
In kaj storiti? Prav nobene ideje nimam. Mogoče bi komu poskusil dopovedati, da je pust samo en dan v letu?!? Ne, to že ne bi pomagalo. V resnici verjetno res ni nobene poti. Lahko pa takšni maškari povem na kaj se spomnim vedno, ko se pojavi:

Bilo je v godoviškem bifeju. Domorodci so pili za šankom.
Neznan, pošteno pijan, zanikrn osebek pa je čemel za mizo v kotu. Srkal je
svoje pivo in se vsake toliko vtaknil v pogovor kmetov. Siknil je zdaj eno,
zdaj drugo neumnost, ki nobena ni imela veze z ničemer. Zraven se je zviška posmehoval in se zmrdoval nad kmečkimi fantinami v delovnih oblekah.
Slednjim pa je bilo nazadnje, kakopak, dovolj. Eden od njih je udaril po šanku in trije širokopleči junci so obstopili sitneža. Ko je postalo jasno koliko je ura, se je v nenadni smrtni tišini zgodilo. Neznani tečni junak se je polulal. Ja kaj!? Pač mu je ušlo. Fantje so se v tej situaciji ustavili in začudeno zrli v do kolen segajoči temni flek na hlačah.

»O porkaduš!« je rekel največji od njih » kaj bomo pa zdaj
nar’dil!? Saj takšnega kot je, še pretepst ne mor’mo!!«

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “Internetni pust”

 1. bin pravi:

  Tudi fleki na hlačah so del maske Dare. ;)

 2. miri pravi:

  Jaz sem prebral Internetni dopust pa sem mislil,da si nam dal “frej”.:)

 3. mijau pravi:

  Želja za maskiranjem je vseobsegajoča. A le za pusta si marsikdo nadene grdo, grozljivo masko. Ostali čas pa se vsi raje polepšamo in raje kažemo svetu, da smo lepši in boljši, kot smo v resnici.

  Nekateri so to lastnost še posebej razvili, jo profesionalizirali, in od tega dobro živijo.

  A če bi takšnega obstopili pravi dedci in udarili po mizi…?

 4. dare dare pravi:

  @Bin, ta je v bistvu res dal del sebe v svojo masko :)

  @Miri, saj nisi šolar. Oni imajo zdaj počitnice.

  @Mijau, ja potem bi videli, če drži vodo !!!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !