Politično modro

11.10.2011 ob 12:08

Seveda bomo zdaj v tem času tudi na blogih deležni ogromnega kupa analiz glede tega kdo je na naši politični sceni brezmadežno dober in kdo je čisto zanič. Kdo je vsega kriv in kdo ni v življenju napravil še nobene napake. Tu in tam bo mogoče kakšen nepomemben postranski akter celo dobil kompliment, da niti ni slab ampak »tistega« pa le nima v sebi!
Tako mislim, kot tudi do zdaj nisem dvomil, da so blogarija in ostale podobne oaze razuma in razsodnosti neprecenljiv vir za neukega, neopredeljenega mimoidočega, ki menca kaj bi naredil v situaciji, ki zahteva trdne in brezkompromisne rešitve.
Jaz se od eksplicitnih ugotovitev najraje nekoliko distanciram. Naj se narod prebudi in sam razmisli. Le tako bo njihova odločitev imela svojo težo.
Vem pa, kakopak, da se sam spoznam na politiko v njene najgloblje detajle. Vse mi je jasno. Kako tudi ne. Poglobil sem se v to simpatično znanost in vse dojel. Pravila in etiko, ki jo oblikujeta, kot tudi profile in obraze akterjev, ki politiko vodijo. Pa veste zakaj sem stvar dojel tako natančno? Iz preprostega razloga. Zaradi logike. To je podobno kot pri majhnem otroku, ki se nenavadno zlahka nauči zaigrati na klavir. Nobenega čudeža, nobenega nadnaravnega talenta. Otrok je dojel logiko,zaporedja,pravila. Muzika brez tega ne bi mogla obstajati.

In ravno to sem jaz našel v politiki.

Že davno so me naučili, da je levičarstvo napredno. Zato je tudi tisti kralj imel take tipe na svoji levi, ker so stalno tuhtali neke neumnosti. Za razliko od konzervativnih desnjakov, ki so se oprijemali tradicije, religije in podobnih traparij. Naši levičarji so svoje ene in iste napredne ideje gonili celo tako grozno dolgo let, da so postali njihova tradicija in še sreča, da so tudi tadesni imeli odgovor za te v današnjem času za preživetje tako pomembne tekovine. Le da je njihova tradicija oblečena v drugačne uniforme. Zelo pomebno pri levici je tudi to, da je njihov moto »enakost« med ljudmi. Tukaj seveda ne smemo pretiravati. Ena enakost ni nikoli enaka drugi. Vedno so eni bolj glih od drugih. Zato sem kmalu dojel, da levičar ni treba da je siromašen idealist z rdečo ruto okoli vratu. Ne, lahko je hiper tajkunski model, samo da nastopi proti svojemu desnemu nasprotniku.
Desnica se ta čas trudi pridobiti vse zdravo misleče, to pomeni čimglobje verne žrtve enoumne zgodovine, ki ne marajo pedrov in črncev, da glasujejo za zdrav odnos do življenja. Še sreča, da ena od najskrajnejših desnih opcij slavi che guevaro in tako sovraži farje, da bi jim najraje pokradel lesene svetnike. Samo da logika vlada naprej.
Vsekakor pa je vsak moment treba vedeti, da so tradicija, napredek in logika vrednote, ki so nedotakljive. Lahko padajo fabrike, lahko segnijejo državne firme in ustanove. ….. s tem bomo že kako ampak najprej moramo razčistiti, da je bil moj nono fajne dec. Jebemti mater!

Tako približno vidite, jaz vidim politično stanje pri nas odkar sem se v zadevo zares poglobil. In vse bolj razumem politike in njihovo dobro srce. Čisto jasno mi je, da je plavolaso nežno bitje užaljeno, ker narod ni dojel njenih dobrih namenov. Saj ni čudno, da si je morala nabaviti haciendo na slovenski obali, da si tam blaži stres. In otožnogledi mož s spolirano lobanjo? Osvobodil te je, Slovenec, oborožil, ti dal prihodnost, ti pa iščeš dlako v jajcu zaradi vsakega postranskega posla. Dobro, ni napravil slovenskim navijačem fusbal travnika ampak zagotovo bi tudi to prišlo na vrsto.

Ljudje pa bi kao radi nove obraze. Ne bi jih radi, ne! To pa že lahko trdim. Želijo si čisto popolnoma istih. Če bi se pojavil kakšen nov, bi se ljudem zdel diletant, nakladač in bleda pojava brez karizme.

Torej, podprimo ene in iste kot do zdaj. Saj so ja naši.

No, a se spoznam al se ne, prmejšlosarskduš?? Torej:

Politično znanost v šole in verouk na stadione. No pasaran. Za dom, tovariši!

 • Share/Bookmark
 

12 komentarjev na “Politično modro”

 1. nevenka nevenka pravi:

  Jaz bi pa vseeno rada nov obraz z novo idejo. Čisto zares.
  A kakorkoli se obrnem, vsak privleče neke šnirnce iz preteklosti in me dreza tja, kamor nočem in me slili v ugotovitve, da ni poštenega odnosa do preteklosti. In da novega temelja ne moreš postaviti v zrak.
  Tako, da čudeža najbrž res ne bo. Bo pa vsak premik naprej, dobrodošel.

 2. dare dare pravi:

  Nevenka, se strinjam, seveda se. Vendar se mi zdi, da večina ljudi razmišlja, da lepši in prijaznejši fris kot se pojavi, večje bo razočaranje. In to kmalu po koncu promocije!

 3. nevenka nevenka pravi:

  Ja, naplahta nas itak vsak, najbrž celo samega sebe, ker nekateri, ki imajo še kak ideal kje, ne vedo v kaj se spuščajo, tisti, ki vedo, kje ga imajo, pa izrabijo vse kar se da. Tudi nas, Slovenčke.

 4. Didl pravi:

  Kakor smo zabredli…, se s prijaznim frisom tega ne bo dalo reševati. Kaj šele rešiti.

 5. dare dare pravi:

  Didl, to je pa dobr! Neprijaznih ksihtov pa ne manjka :) !

 6. miri pravi:

  Ne vem,če je komu danes jasno,kdo je desničar,kdo levičar.Vsi bi se drenjali okoli €.

 7. dare dare pravi:

  Miri, družno proti istim (svetlim) ciljem torej ?!

 8. bin pravi:

  Pa misliš Dare, da bo tisti mulc kar takoj obojeročno klavir špilal? ;)

 9. Jana pravi:

  Ma kakšni novi “ksihti”?Saj jih nimamo, saj vidiš ,da na sceno vedno znova stopajo stari novi “ksihti”. Me ima, da stopimo na sceno MI TA NAVADNI.Sa je nekdo od njih izjavil:”Delu čast in OBLAST!”Me zanima a bi tudi mi postali požrešni?Ma veš kaj, tud če,saj to ne bi bilo nič nenavadnega ,kaj šele kaj novega.

 10. dare dare pravi:

  Menda celo niti ne obstaja druga varianta. Tako nas uči zgodovina. Nekaj čudaških idealistov, ki so se pojavili vmes, so pa prej odstrelili, kot se je pokazalo kaj drugega!

 11. mijau pravi:

  Imeli smo že razne ksihte, a nič se ne bo spremenilo, razen, če se drastično ne spremeni ustava. V demokraciji je žal tako, da dva neumna preglasujeta enega pametnega.
  Ustave pa sedanji poslanci ne bodo spremenili, ker nočejo sebi žagati veje, na kateri imajo udobna gnezda.
  Nove volitve ne bodo tega spremenile.
  Prej bi morali izvesti referendum, na katerem bi ljudstvo sprejelo korenite spremembe: volilni sistem, zvišan prag za vstop strank v parlament, število pokrajin, zvišani pogoji za ustanovitev občin, zamrznitev tajkunskih dobičkov, podaljšanje zastaralnih rokov na sodiščih, ostrejše kazni, zmanjšanja števila ministrstev, zmanjšanja števila ambasad (naj se vpeljejo ambasade EU), itd.

 12. dare dare pravi:

  Porkaduš, Mijau, toliko si naštel pa še itd. si del ne konec. Pa še vseeno slabo kaže, da se bo kaj od tega v kratkem uresničilo. :(

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !