dare.likar@siol.net

Nepovrnjena

21.08.2011 · 34 komentarjev

O svoji ljubezni do tebe ne znam pisati pesmi. Preveč se vdajam patetiki in ne obvladam več misli. Človek nikdar ni tako naiven kot takrat, ko pusti čustvom, da preplavijo njegove celice. Takrat oprošča, takrat zaupa, takrat pusti da se igraš z njim kot z lutko iz cunj.

Le kako se mi lahko to dogaja. Ostajam tu sam in izgubljen. Čakam na objem in tvoj topli pogled. Čakam na dan, ki zanj nikoli nisem dvomil, da prihaja.

Moja ljubezen do tebe je bila vedno poštena. Ljubil sem vedno jutra s tabo. Tista sveža, tista meglena, tista ki še niso prebodla teme hladne zimske noči.

Nikoli se te nisem naužil in vedno sem ljubil vsak tvoj skriti kotiček. Nikoli mi ni bilo dolgčas med tvojimi hribčki in dolinami. Najraje sem imel tiste tvoje skrite kotičke, skrivnostne in najbolj nedostopne. Tam si bila vlažna in skrivnostno dišeča. Tam sva imela cel svet samo zase. In jaz sem mislil, da so bila to nebesa. Poraščena in topla rajska milina, ki me je žgečkala, me delala nemirnega in me vedno znova vabila med svoje neusahljive tolmune. Le korak prej, kot je vse postalo kamnito trdo, malo prej kot se je strumno postavilo pokonci in štrlelo v nebo.

trdo kamenkost

štrli v nebo
Zdaj pa tičim tukaj. Prevaran in zmeden. Žalost je mila beseda za tisto kar preplavlja moje srce. Vrtam po svojih razmršenih mislih in iščem trenutek, ko sem grešil. Kje sem zamočil, ko je bil raj moj!? Kje je bila tista usodna napaka!?

In gledam te zdaj in ne morem verjeti. Kaj je s tabo, moja predraga!’ Kje je lesk in kje je toplina!? Kam je šlo vse kar te je delalo iskrivo, mlado in veselo? Padla si v prah in se priklonila pokvarjenim ljudem. V svoj objem si pripustila bedake in bleferje. Ljudi z umazinimi jeziki in požrešnimi gobci. Ljudi, ki jim ni mar za druge in ki jim ni mar zate. Prodala si se za denar. Za umazan tuj denar. Za vožnjo v srebrnem beemveju si prodala svoj obraz! Keš in pleh pi .. sano, zbegano, preplašeno te takšno gledam, izgubljen sem in negotov.

Edino nekaj sem uspel zbrano in zagotovo dojeti.

Ne vračaš mi ljubezni, lepotica!

 • Share/Bookmark

Kategorije: Mislmreskrneki34 odzivov ↓

 • nevenkanevenka // 21.08.2011 08:30

  Takih zapisov pa nisem vajena od tebe? Sem kar malo “frapirana”.
  Ko bi ljubezen bila tako preprosta in bi jo lahko dojemali tako preprosto – bi vse bilo preprosto. Človek si zaželi miru in varnosti v skupnem zalivu – na osnovi zaupanja v objestransko pripadnost – in ne bi vedno ril po globinah…a ravno, ko se ti zazdi, da si prestopil ćudežni prag, se vse lahko obrne, ker si eno globino prezrl…in ljubil napačnega človeka, človeka, ki jemlje in ničesar ne daje…
  Se dogaja pogosto.
  Tudi to, da je morebiti razlog kje drugje, in ne ravno v BMW-ju. Človek je lahko najboljše, kar je, pa ga ravno to pokoplje. Vedno je vprašanje, kaj v resnici nekdo hoče, kaj želi in kaj si upa imeti.
  Nekdo drug pa je samo ljubil in ostal ranjen.

 • mijau // 21.08.2011 09:27

  Od kod si pa to izbrskal?
  A te ni čakala, ko si se vrnil iz Našic? Uslugo ti je napravila.

 • miri // 21.08.2011 09:55

  Počakaj in pričakaj jo ,ko se bo zjezila.

 • daredare // 21.08.2011 10:14

  @Nevenka, pa je ne ravno frapirana!? :) Meni se pa zdi to ravno normalen pogled na prevaro. Tako dela večina zavrženih ljubimcev, ki so izpadli iz igre. Po moje! Več je takšnih, ki obtožujejo in očitajo, kot pa kritizirajo sebe in iščejo napake pri sebi.

  Sicer me pa kar malo skrbi. Sam sem hotel napisati nekaj dvopomenskega, nekaj kar ni to, kot piše ………… zdaj pa jaz namesto vas tuhtam …. kaj imate v mislih :)

 • daredare // 21.08.2011 10:15

  @Mijau, tista, ki je imela svojo JNa je bila pa še druga baba. Ta je bila takrat še lejdik!

  @Miri, a misliš de bo nardila kažin??

 • miri // 21.08.2011 11:51

  V tej vročini,sigurno ne.Počakaj,da pride njen čas.

 • mijau // 21.08.2011 13:55

  Zdaj bom eno cinično zapisal:
  Dostikrat BMV dlje traja kot ljubezen.

 • Olna // 21.08.2011 14:49

  Dare, če ne boš kmalu pojasnil, kateri izneverjeni ljubezni je namenjen tvoj zapis, bo ljudstvo čisto zares mislilo, da te je žena pustila.

 • nevenkanevenka // 21.08.2011 17:10

  Frapirana nisem nad samo zgodbo, pač pa nad tematiko, ki je nisem vajena od tebe.

 • mijau // 21.08.2011 17:36

  Dare najbrž upa, da ga bo šest ta mladih zapustilo.

 • daredare // 21.08.2011 21:40

  @Mijau, BMW eje imajo eni tudi kot oldtimerje :) !

  @Olna, moje življenje je glede teh stvari , hvala bogu, zelo mirno, urejeno in imuno na pretrese in preobrate.
  Preblisk, ki sem ga kot ponavadi nekoliko prehitro in nepopolnoma izdelano stipkal v tej objavi, je namenjen temu, da imam rad preproste stvari. Rad imam svojo staro družbo, rad imam okoliško naravo, zdaj poleti neznansko uživam če enako otročje kot pred tridesetimi leti pljuskam po tolmunih Idrijce, rad delam v gozdu in na njivah in nasploh se mi zdi, da se do vseh teh preprostosti vedem čisto dostojno in znosno, vsekakor pa vsaj za silo tako kot si zaslužijo.

  To pa po mojih kriterijih že zasluži malo “vračanja ljubezni”, a ne!?

 • daredare // 21.08.2011 21:47

  Nevenka, takšno tematiko zelo, zelo pogosto opisujem. Malo drugače že res, ampak:

  http://daretovblog.blog.siol.net/2011/03/16/ni-prav/

  Mogoče malo na hitro izbrana, ampak ta sem mi zdi malo podobna :) ! lp

  @Mijau, trenutno “rotira” v okolici nekako trojica “tamladih” in moram ti zatrditi, da mi niti eden ne zgleda napačen :) !

 • Maj // 21.08.2011 21:47

  Oh kaj se sekiraš.

  Voznik BMWja bo kmalu ostal brez njega in še brez marsičesa drugega,…

  Hvala bogu, da je šla.

 • daredare // 21.08.2011 21:59

  @Maj, narobe. Še je tukaj. Ravno tako kot prej. Le vse bolj me stiska za vrat. Z novim letom mi bo ukinila otroški dodatek, vsled drugega vala napihnjene globalne krize mi bo še za par procentov zbila ceno mojega dela, obesila se bo na moj račun s podražitvami in se mi za nameček v obraz še cinično smejala z ekrana! Tako vidiš je to!

 • Olna // 22.08.2011 09:58

  Dare, jaz nisem med tistimi, ki so mislili, da opisuješ svoj zakonski brodolom. (Prvič, ker se mi zdi, da tega ne bi opisoval na blogu, drugič pa zato, ker se mi v tem pogledu zdiš kar čvrsto zasidran – naj tako tudi ostane! :) )

  Do malo pred koncem zapisa sem bila prepričana, da govoriš o naravi in o tem, kako si jo doživljal – ker je pisano v pretekliku, sem najprej domnevala, da imaš v mislih uničevanje našega naravnega okolja, na splošno ali v kakšnem konkretnem primeru. Vendar mi potem zadnji trije odstavki nekako niso šli zraven, brez zamere.

 • Maj // 22.08.2011 11:04

  Aja na to zlobno žensko misliš.

  Pred to pa ni druge rešitve, kot, da ji poveš svoje in spokaš sam.

  Če greš že samo, čez plot k sosedu bo že precej boljša, če pa še malo dlje pa sploh.

 • boštjan // 22.08.2011 11:25

  slovenijaaaaaaaaaaaaaaaaa odkod lepoteeeeeeeeeeeee tvoje

 • Gorazd // 22.08.2011 11:32

  V tej vročini se bi bilo fajn malo pohladiti dol Pod melini.

 • mijau // 22.08.2011 13:18

  Boštjan, dovoli da te popravim. Viža gre takole:
  slovenijaaaaaaaaaaaaaa, odkod lepooooooote tvoje

 • ZMAJER // 22.08.2011 14:34

  Dare…tu je lih tak kat zdej na murju…plaže pouhn nagih telis, lenarje, se creje kat bi spiku jejce na uč, uračina paduš še tak fain lipe dnive, drejn pausut de te duš, a usenu …. sm sam npa scagan … sam marzla idarca mi da žvit…. npa frižider….

 • daredare // 22.08.2011 14:47

  @Olna, saj ni problema. Malo me preseneča sicer, ker sem mislil, da ne znam posebno dobro zavijati stvari v metafore, pa vendar. :)

  @Boštjan, hvala ti :) lp

  @Gorazd, pod meline sem šel zadnjič pa pred res veliko leti. Takrat je bila tam še globoka voda in kot majhen mulc sem opazoval dece, ki so skakali vanjo s tistega stebra na sliki.

  @Zmajer, jaz imam sicer vroče dneve rad, zelo rad. Je pa res, da če cvre dljše obdobje brez presledka, da postane to malo mučno. Zagotovo pa se nikoli ne pražim na soncu. To pa ne!

  @Mijau, posluh pa imaš :) !!

 • Olna // 22.08.2011 15:39

  Mijau, tudi če je malo fovš zapeto – važno je tisto:
  Ko peva, zlo ne misli! :D

 • ~ nagajivka ~ // 22.08.2011 18:57

  “Kdor poje – zlo ne misli” … lahko pa da zlo poje???

  Zdaj si pa, Olna, predstavljajva, kakšen učinek ima potemtakem lahko tàko … hkm … petje, če pomisliva še na tisti drugi rek, ki pravi, da kdor poje, dvakrat moli … mu fotra! Ja, besedno igrišče je lahko jako nevarno minsko polje. Še zlasti kadar so (v svetu umetnosti) besede npr. vtkane v nek ritem, melodijo, ali pa med stihe v pesmi (izhajajoč iz “ugotovitve”, da je cela vesoljna kreacija ena sama “simfonija” in da smo bitja (na nek način po duši vsi pesniki, oz. poeti – četudi prozisti) vsak s sebi značilno vibracijo, vsi, brez izjeme, bolj ali manj aktiven del nje) … pa če nam je to všeč ali ne … pa če se tega zavedamo ali ne. Zato venomer nadležno čivkam, da ni vseeno kaj mislimo, govorimo, pojemo, pišemo … Ne pozabimo – najprej je bila beseda. Nje Izvir jo pa (lahko, ali pa tudi ne, odvisno “kak dan ima”;)) prek “nevidnih nitk” navdihne (“prišepetava”) usmerja (dirigira) in nenazadnje lahko tudi udejanja (materializira) … (matr, ko bi slednji vsaj tako zelo dosledno upošteval vse naše dobrohotne misli, pesmi, molitve … besede!!!)

  p.s.: no ta duhovni kanonfuter si, takole na “štiri oči” ;) upam podelit s teboj Olna, ker nekako vem, da si tudi ti (v preteklosti) že izkusila kar nekaj tega z onkraj roba omejene snovnosti in ti niti efekt prenosa (nalezljivih?) miselnih vibracij, niti pojem (kontra) učinka metuljevih kril nista tako zelo tuja.

  Kot kapljice v oceanu smo vsi del ustvarjene resnice in hkrati resnico ustvarjamo sami. Vsak trenutek, vsak dan sproti (stvar svobodne volje, željá, osebnega zavedanja, odločitve, občutka soodgovornosti …)

  ~~~

  Sicer ima pa tudi vsaka resnica vedno dve plati:

  http://www.youtube.com/watch?v=pZZI_coePtc&feature=related

  ~~~

  Jaoj, spet me je zaneslo … ampak … Olna, ne morem pomagat, če sem pa prav o tem premišljevala čez vikend, med zelenimi planinami!! :D

  p.s.: naj te potolažim: jutri grem na novo, nekajdnevno turo.

 • ~ nagajivka ~ // 22.08.2011 19:04

  Dare. Odličnen zapis. Hude meta-fore! Da zlahka “not padeš”. Me je pa hkrati tudi nasmejal. Zato lahko rečem le hvala muzi (ali muzonu???), ki ti je takole penasto razburkal(a) domišljijo. Tudi fotke se dobro prilegajo tekstu. Pomenljivo branje, s prelivajočo se vsebino, ki pa z zaključnim obratom še nekoliko bolj zašokira in v zraku pusti obviseti kar nekaj (po)misli. Ena od teh je npr. lahko tudi tale, čisto preprosta: “kam pa mene nosi domišljija? Kakšen bralec (človek) sem pravzaprav jaz? Rad nasedam halo-efektom? Vsemu kar drugi o nekom (na)pišejo?”

  Na še veliko ču(s)t(ve)nih, a duhovitih, dobrih zapisov, Dare! ;D

 • ~ nagajivka ~ // 22.08.2011 19:09

  Za vse, ki jim je v teh peklensko pasjih dneh (pre)vroče, pa še malo vzdušja umirjenega jesenskega hladila:

  ~~~

  http://www.youtube.com/watch?v=2BRu-S-nHzI

  ~~~

  Ciao narod!

 • daredare // 22.08.2011 19:29

  @Nagajivka, tebe praviš, da sem pa nasmejal ?!? Ja, neverjetno kako različno se lahko sliši nekaj stavkov različnim ljudem. :)

 • bin // 22.08.2011 20:44

  Dobro si spesnil Dare!

 • daredare // 22.08.2011 21:29

  @Bin, hvala ti.

 • ZMAJER // 22.08.2011 23:40

  DARE- KA BJEREM TI PISANE BESIDE ME VEČKRAT PA KAR SCRE, SA PA NIKE KAR PREVEČ NAŽARTE NPA ASINE. NAVIM KI DABIJE TAK NAŠPIČENE TARNE, KA BI NJEH LUOHKO NABUODLE NPA ŠE BEL ZACUKLNE KAT SA RIIS…DEBILI……

 • Olna // 23.08.2011 16:50

  Je komu jasen skrivnostni sistem, kako se nekaj dni stari zapisi naenkrat znajdejo na naslovnici Blogosa (zdajle), čeprav novih komentarjev ni, ko komentarji so, pa nix? :shock:

 • mijau // 23.08.2011 17:11

  To se ne dogaja zaradi skrivnostnega sistema, ampak zaradi pomanjkanja sistema.

 • daredare // 23.08.2011 17:31

  Olna, verjetno bo ta Mijavova res kar veljala. Bolj kot slab sistem pa me pri upravljanju tega strašnega blogosa moti enoličnost in nezanimanje upravljalcev. Portal je dolgočasen in vedno enak. Nobenih domislic, nobenih sprememb, ničesar. Očitno se ukvarjanje s takšnimi stranmi ne splača posebno!

 • mijau // 23.08.2011 17:55

  Dare, ne kliči vraga! Kaj pa, če so težave, ki jih omenja Olna, ravno posledica teženj upravljalcev po spremembah.

 • miri // 25.08.2011 16:04

  Zgleda,da vročina reši vse težave.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !