Teden in pol!

29.05.2011 ob 10:00

Cajti so čudni. Marička madona, da so čudni. Sama apatija, samo negodovanje. Poleg tega, to se mi pa tud čudn zdi, je ravno v teh časih polno ljudi, ki točno vejo, kaj bi bilo treba storiti in kaj je v bistvu najbolj narobe. Jaz, na primer sem marsikdaj čist zmeden. Ko se počutim najbolj prijazno in pošteno, se zlahka najde deset modrecev in me potlačijo čisto popolnoma v cestni prah. Jaz preprosto nimam pojma in moje preprosto razmišljanje je bruh in joj.

Pa pustimo zdaj to. Saj sem jasno povedal. Jaz zase ne mislim, da sem posebno bister. No, vsaj po rezultatih, ki sem jih na intelektualnem ali kako se že reče, področju dosegel … jah, no. Sem pa za svoje potrebe čisto zadosti opredeljen. To sem pa prepričan. V nič ne verjamem toliko, da bi se za tisto prodal in proti nobeni stvari nisem tako zagrizen, da bi zaradi tistega sprl s starim prijateljem.

Sploh pa, kot sem že namignil, želel sem omeniti lepše, prijetnejše stvari. To pa zato, ker nekateri pa res pretiravajo s tem jamranjem. Lejte na primer ta teden, ki je za nami.

Lep sončen in prazničen. V torek mi je cel dan prepeval Bob Dylan. Dec je imel na ta dan 70 let in po radiu me je spomnil, da sem pred leti znal vsaj refrene večine znanih komadov na pamet. Madona se mi je fajn zdel.

Naslednji dan so me povabil pred Kuncl. Tam so sivolasi mladinci praznovali dan mladosti. Kelnarca je v spremstvu strumnih fantov prinesla štafeto. Po ozvočenju se je razlegala muzika iz naše in vaše mladosti: »Godine su prošle pune muuuka, ginulo se za slobodu nijemo…«
Posebno aktivno se nisem udeležil. Ene stvari malo po svoje razumem in nočem komu iti v nos. Sem se pa z veseljem odzval na vabilo. Skuhali so super pasulj. He, he, a veste kaj pravijo za dober pasulj? Da se glas o njem daleč sliši! He, he.

Včeraj smo imeli za piko na i pa še birmo. Naša tamala je bila tudi med birmanci. So okrasile ženske farno cerkev. Madonca. Pa kolk luči in vsega. Potem je pa prišel še škof pa župnik in cela četa ministrantov. Pa še starši so brali berilo. Jaz pa se spet nisem udeležil posebno aktivno. Verjetno zato, ker pojma nimam kdo so Filistejci in Korintčani. Smo pa potem dobro jedli in pili. He, he. Mejdun, če ni fajn.

Ja, preveč ljudi jamra in trobi, kako je samo slabo na tem svetu. Poglejte bolj realno. Samo en teden pa toliko praznikov. :)

 • Share/Bookmark
 

12 komentarjev na “Teden in pol!”

 1. mijau pravi:

  En stavek mi je posebno všeč: “V nič ne verjamem toliko, da bi se za tisto prodal in proti nobeni stvari nisem tako zagrizen, da bi se zato sprl s starim prijateljem.”

  To podpišem. Lahko bi stavek končal celo tako: “… in proti nobeni stvari nisem tako zagrizen, da bi se zaradi tisto prodal.”

  To zveni kot dober aforizem.

  In na tvoj zadnji stavek bi prav tako lahko dodal: Nič ni tako dobro, da ne bi želeli izboljšanja, in nič ni tako slabo, da bi morali samo jamrati.

 2. miri pravi:

  Pazi na kilograme,Dore.

 3. dare pravi:

  @Mijau, že velikokrat sem trdil podobno. Niso stvari takšne, da bi morali samo stokati. Marsikje je še slabše. Poleg tega pa z jamranjem sigurno ne bomo ničesar rešili.

  Čisto pa se mi to razmišljanje podre, kadar dejstvo, da bi bilo lahko še slabše, začnejo veličine izkoriščati v svoj prid in to uporabljati za argument, da jih lahko biksajo še naprej .. tisto pa ne deluje dobro name. lp

 4. dare pravi:

  @Miri, včasih se mi zdi, da mi je za en par kil že ušlo z vajeti :(

 5. Anonimnež pravi:

  Enkrat sva z Zlotetom Cimermanom že ugotavljala, če ni on mogoče kaj v žlahti z Dylanom.

 6. Gorazd pravi:

  Jest sm tist anonimnež!

 7. dare pravi:

  @Aninomnež Gorazd, hvala za ta komentar. Dylan sicer ni bil nikoli kaj prida pevec in njegovi komadi so pogosto zelo preprosti, kljub temu pa ga začuda ni tako lahko imitirati. Fajn je pa kdaj v družbi zašpilati kakšno njegovo. Saj veš ….

  Whoo-ee! Ride me high
  Tomorrow’s the day
  My bride’s gonna come
  Oh, oh, are we gonna fly
  Down in the easy chair!

 8. zmajer pravi:

  Dare, vidm de si kar u špilu… tud če si tihu npa pa svuoje mislš, je pa fain de si u duobar klap npa de se duobar iii npa pije. Jest zmiri zamdim tafine stvari…pa neč zatu….ankat bu ži buli

 9. dare dare pravi:

  Zmajer, a te lahko nekaj vprašam. A letaš z zmaji ali jih spuščaš v vetru na špagi :) ??? Če me pa zanima !!

 10. ZMAJER pravi:

  litam z avioni in zmajem-sm.KVA TE PA TAK MATRA,se na predstavitvi “KOVAČ JE DEC” SI BIL BEL ŠEGAU, TUD ČE Sa te paslušele tvoje ženske…PAR BEDAJNCU.

 11. dare dare pravi:

  Zmajer, ne brini, saj me nič ne matra. Pa tudi šegavost pride na vrsto. Tukaj na tem mojem blogecu se stvari vrstijo tako po svoje. enkrat kritičnost, drugič hec, tretjič malo poetičnosti… kakor pride, samo od sebe :) ! lp

 12. Marko pravi:

  Sej, tako je prav, to daja blogu unikatnost.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !