Moj bent !

23.04.2011 ob 17:55

YouTube slika preogledaSvojega benda nisem omenil že nenavadno dolgo časa. Toliko časa pa menda tudi ne, da bi moral od začetka praviti vse podrobnosti. Naj samo spomnim. Smo štirje modeli, ki skupaj špilamo že 20 let. Z besedo: dvajset. To počnemo ob sobotah, če nas kdo kam povabi. Sicer imamo pa takrat vaje, ki pa največkrat odpadejo, ker imamo vsehsort druge neumnosti. Če pa ne odpadejo, potem trajajo dobro uro, nakar klaviaturist – harmonikar Milan, ki v njegovi bajti tudi zganjamo tisti hrup, prinese klobase ali pršut in na hitro ugotovimo, da za danes znamo že dovolj.

Takšen odnos sicer nakazuje, da smo strašni mački. Stari mački! Strinjal bi se počasi s pridevnikom »stari«, okoli mačkov pa bi se dalo debatirati. Predvsem lahko govorim o sebi, ki sem sicer kar v redu, le malo več posluha bi rabil in občutek za ritem bi mi moral nekdo vcepiti. Ampak to so malenkosti, ki zdaj o njih nima smisla zgubljati besed. Tudi ostali trije imajo vsak kakšen problem. Eden na primer ne more brez stojala za note, drugi pozablja komade in tretji ne ve kje so pavze in podobne reči.

To in dejstvo, da so vaje in nasploh vloženo delo zelo pičlo odmerjeni, pa ne pomeni niti slučajno, da nismo dobri kot sto mater. Nasprotno. Po dvajsetih letih smo kot staro vino. Vedno boljši in več vredni. Vendar pa smo nekako nagnjeni k temu, da kakšno tu in tam pa tudi zamočimo.

Prejšnjo soboto smo sodelovali na dobrodelnem koncertu v Počah nad Cerknim. Špilali smo za nakup gasilskega vozila. Poleg treh narodnozabavnih bendov, jodlarke Tine Drole in Foxy Teens smo kar zažgali. Odigrali smo dve od Crvene jabuke, Pod krošnjo starega bora in Cotton fields od CCR.

akord ostani 3

Pozneje smo, že izven uradnega programa odigrali še eno dolgo rundo. Takrat smo kar nekajkrat usekali mimo. Razmere na odru so bile po vseh prenastavitvah zaradi plejbekarjev in vseh različnih godcev, katastrofalne. Kljub temu smo speljali zadevo do konca in rekli so mi celo, da se ni slišalo nič tako zelo narobe, kot sem po nastopu jamral. Kaj pa vem, jaz se počutim po kakšni slabi predstavi zelo slabo. Potem po dveh dneh pa nekako pogruntam, da smo pač taki in kaj!? Kot bi rekel …kiks bend! Kar se sicer nekoliko slabo sliši ampak temu ni tako. To je kot v nogometu »kiks player« ! To je ponavadi kakšen vrhunski, ponavljam vrhunski, bek, ki ne spusti nobenega napadalca mimo, ima brezhiben pregled nad igro in vse prvine obvlada v piko. Ampak vsake toliko pa kakšno pobiksa. Jebiga!? In ravno to in nič drugega mu preprečuje, da bi ga za par deset milijonov najel Manchester ali Barcelona!

No, mi ostajamo s svojo muziko bolj doma. Včasih se tudi zapeljemo v Gorico, Koper, Maribor ali kamorkoli in tam odigramo kakšen špil, vendar po večini nas poznajo bolj lokalno. Vendar pa to, kot sem že omenil, počnemo skupaj že dvajset let. Točneje, jubilej bomo poskusili praznovati čez dva meseca. Takrat bom o tem še pisal . Več in bolj točno. Tudi o tem, kakšen in kako redek dosežek je v bistvu to in tudi nekaj o tem kaj smo v vseh letih dali skozi. Predvsem pa bom objavil pripadajoča vabila na žur.

Sem pa danes prvič in izjemoma tudi prilepil nekaj od “naše” muzike na blog. Posnetkov nimamo prav veliko, svoje glasbe seveda še manj. Pustimo to, kako je z zvokom pri snemanju z amaterskimi video kamerami. To imam, pa kaj!? lp

 • Share/Bookmark
 

16 komentarjev na “Moj bent !”

 1. miri pravi:

  Dore,kar vidim teto Jelo,kako bi ti navila uho,ko bi prebrala naslov današnjega bloga.

 2. dare dare pravi:

  Ja, ne bi ji bilo lahko. Vprašanje, če bi ji lahko dopovedal, da sem to storil namenoma. :) Že velikokrat smo se namreč zabavali s takšno “slovnico” in vedno se nam je hecno zdelo, če smo kje napisali AKORT BENT :)

 3. miri pravi:

  Čudno se mi je zdelo,da bi se tebi zgodila takšna napaka.Lepe praznike želim

 4. dare dare pravi:

  :) enako lp

 5. bin pravi:

  Je bent i(n) dvajset let je lepa doba.
  Časti vredni možakarji ste, za dobrim moškim pa vedno stoji dobra ženska. ;)

 6. dare dare pravi:

  Saj vem, da nimaš tega v mislih, ampak bom vseeno povedal. Pred davnimi leti s(m)o imeli idejo, da bi dobili v bent tudi eno babo. Po nekakšnih deročih avdicijah smo to opustili, pozneje pa tudi pogruntali, da je življenje tako bolj znosno. Ko je eden od nas enkrat pozneje prišel na podobno idejo, sem izjavil, da lahko, vendar potem naj iščejo spotoma še novega kitarista :) ) !

 7. Boris pravi:

  Ja Dare, da ne bo kdo zmotno mislil, da se ne vem koliko spoznamo na note. Stojalo je namenjeno za tekste besedil.
  L.p.

 8. dare dare pravi:

  Jebenti, saj res. Teksti pa zraven označeni akordi. Boris, kaj je že to “nota” ????

 9. mijau pravi:

  Nota je pisni dokument v komunikaciji med državami. To pa ja vsak ve.

 10. dare dare pravi:

  No, zdaj pa spet ne vem kaj je imel v mislih Boris?!?! (pevec, basist!) Da ni mogoče hotel vložiti protestno noto na moj zapsi??

 11. mijau pravi:

  Benti jarca, (kot bi se izrazil še en Boris – Roko v Našem malem mistu), zakaj se ne izražaš boj jasno. Te bo Dare še iz ansambla vrgel.

  Ob tem sem se spomnil na še enega Borisa – Borisa Franka, vodja ansambla in kolega iz Bileće.

 12. Olna pravi:

  Dare, žal ti moram reči, da nimate kaj prida šans za večjo slavo, če ne znate igrati na plejbek. :mrgreen:

  Hej, a sem imela včeraj privide, ali si res bil na cenjeni naslovnici Blogosa MED NAJBOLJ BRANIMI? :shock:

 13. dare dare pravi:

  @Mijau, jaz ne morem nikogar metati iz benda. No, vsaj ne bolj, kot oni lahko mene fliknejo ven. :)
  Dvornika se seveda spomnem. Iz malog mista in iz kapelskih kresov. Od Borisa Franka pa ne poznem nobene muzike. Vem pa, da je bil v 70 ih pa mogoče že malo prej kar znan. Imel je malo poseben narodnozabavni bend z bobnarjem.

  @Olna, kot praviš, naša velika slava je pod velikim vprašajem. Si pa ena redkih, ki je pravilno povedala. “Ne znate na playback!” To pravim zato, ker je s tisto tehniko res treba med drugim tudi znati delati. Playback še zdaleč ni tisto, ko “samo usta odpiraš!” ampak je treba zadevo obvladati. Tako mislim, da ansambli takšne stvari veliko manj uporabljajo na nastopih kot ljudje mislijo. Druga, precej bolj bedna zgodba so tipi, ki imajo preprosto vse skupaj narejeno na enem sintesizerju, sami pa kvečjemu še malo zapojejo zraven … folk pa, bog se ga usmili, pleše!

 14. dare dare pravi:

  Aja, Olna, med najbolj branimi. Nek urednik me je izpostavil na SIOL-ovi naslovnici. To se mi je pred časi večkrat zgodilo, zadnje leto pa očitno ne pišem dovolj zanimivih stvari. Zaradi moje izpostavljenosti na siolu sem potem tudi bil na blogosu med najbolj obiskanimi (branimi?!) . Sem pa tudi jaz presenečeno pogledal. Sem se sprva kar ustrašil, da se je Ireni sireni in Chefu kaj hudega pripetilo :) !

 15. mohor pravi:

  Dare, Metot te psti pazdrajt!

 16. dare dare pravi:

  @Mohor, glede Metota pa itak veš kakšen oz. kaj je !

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !