Vse tanajbuli !!

2.02.2011 ob 07:19

Ja, moj predragi blog se je postaral. Pravzaprav je postal že kar častitljivo star. In spet se kaže tista zanimiva in na momente smešna resnica o starosti. Vsak bi rad doživel na primer devetdeset let, vendar potem ko mu enkrat to tudi zares rata, nihče nad stanjem ni niti malo navdušen. »Eh ja, starost je žalost« radi rečejo betežni starčki, ko komaj še prikrevsajo med sinove svojih nekdanjih prijateljev v oštarijo na deci vina.

Daretovblog pa nima devetdeset let, vsaj zgleda ne tako. Vendar pa moramo tu upoštevati, da blogova leta niso isto kot človeška. Še zdaleč ne. Po nekih raziskavah in dognanjih je eno blogovo enakovredno sedmim pasjim letom. Da bi to znalo biti kar nekako res, na to kaže več dejstev. Sicer bi se lahko menili o odstopanjih, glede na to kako je blog negovan in hranjen. Kako pogosto se oglaša. Lahko z laježem, lahko pa tudi kako drugače. Kako je na primer delaven, če ga ovrednotimo z mojim proletarskim jezikom. Na žalost je marljivost marsikateri blog kvečjemu bolj postarala kot ne.

Kaže pa na tisto primerjavo s pasjo starostjo, kot sem že omenil, več stvari. Predvsem neznansko veliko sprememb, ki jih je doživela njegova okolica. Od otročje evforičnih, optimističnih časov, polnih idej in neobrzdane zagnanosti do utrujene umirjenosti in skleroznega ponavljanja in pozabljanja. Celo tiste poznane domnevne žlehtnobe, ki jo je tako prepogosto opaziti pri nemočnih zelo dementnih osebah, se je pojavilo precej med postaranimi blogi tu okoli.

Menjavanje generacij, boleče odhajanje najboljših in najbolj opaznih. Usihanje tiste nekdaj mladostne energije. Poskusi premnogih, da bi poskusili s svojimi iztrošenimi močmi delovati vkakšnih drugih, manj umsko-fizično zahtevnih okoljih. Ja, vsega tega se je nagledal dragi Daretovblog v letih svojega neizbežnega staranja.

Za konec bom citiral misel ameriškega režiserja Woodya Alena :

»Pravijo da starost prinaša modrost, umirjenost in še polno dobrih stvari. Jaz sem pri svojih petinsedemdesetih opazil samo to, da me napenja in da me vse boli. Zato mislim, da starost ni kaj prida in vsakomur, ki le ima možnost svetujem, naj se ji izogne!«

Pa da ne pozabim … moj blog se kljub vsemu čudovito počuti.

Daretov blog vse najboljše za četrti rojstni dan!

 • Share/Bookmark
 

15 komentarjev na “Vse tanajbuli !!”

 1. miri pravi:

  Če se bo tudi avtor bloga dobro počutil,ga bomo še dolgo brali.Čestitke

 2. dare dare pravi:

  Hehe, Miri. Če bi bilo samo od tega odvisno kako se počutim, bi imeli včasih lahko tukaj kakšen jamravski bolniški blog. Tako pa je včasih lih obratno in kaj napišem, da se potem bolje počutim :) !

 3. mijau pravi:

  Vse najboljše ob 28. obletnici Daretovega bloga. Dare, še vsaj osem let ga piši, preden bo blog dementen.

  Jaz se niti ne spomnim več, kdaj sem svoj blog začel pisati, sem pa opazil, da so mu “najlepša leta že minula”.

  Ni mi, da bi se vsakih par dni usajal ob čudnih dogajanjih v naši družbi, zato se le tu in tam oglasim. To pa je očitno premalo, ker so bivši obiskovalci prepričani, da je blog že umrl, jaz pa da ležim v šoksobi s cevkami v nosu in zato niti več ne pogledajo v tisti predal.

 4. Didl pravi:

  Dare. Da bi ga še dolgo negoval in hranil.

 5. bin pravi:

  147 Častitljiva starost.

 6. bin pravi:

  Sm f´lu!!! 196 :oops:

 7. mijau pravi:

  Bin, imaš prav. Jaz sem na eno sedmico pozabil.

 8. dare dare pravi:

  @Mijau, kot praviš. Tudi sam sem že večkrat pojamral, kako kratka je doba, ko lahko brez škode pustiš svojo stran vnemar. Kot da bi dal zlato ribico na polico in menjal vodo, pa počistil akvarij pa pozvoni telefon pa skočiš s prjatlom na en pir pa še mačka imaš doma ….

  @Didl, bomo delal na tem :)

 9. dare dare pravi:

  @Bin, sam da smo prišli do rezultata. Sem se pa očitno malo zaletel s temi pasjimi leti. Je pa le malo preveč ….. sedem krat sedem pa še krat štiri. :) lp

 10. Olna pravi:

  Koliko da je star Daretov blog? (Tako, kot ste tule gori računali, so se najbrž svoj čas pogovarjali v Babilonu. :D )

  Sploh se pa za svoja leta imenitno drži, glede na to, kaj vse je preživel – izvolitev novega predsednika, naše predsedovanje EU, menjavo oblasti, Janezovo poroko, svetovno prvenstvo v nogometu, Muro, Patrio, bulmastife, Hildo…

  In najvažnejše – dete je tudi že rodil: Daretovo prvo knjigo!

  Kolkor kapljic, tolko leeeet! :razz:

 11. miri pravi:

  @olna
  Na vnučko si pa pozabila.

 12. Olna pravi:

  Joooooj, se opravičujem! :oops: :oops: :oops:

  (Najbolj lušten izgovor, ko nekaj pozabimo, je: saj nisem pozabil, samo prepozno sem se spomnil!) :D

 13. dare dare pravi:

  @olna, tako kot se stvari odvijajo … bogve, če ne bom čez čas v blogu pravil kot kakšen stari ata, koliko držav in koliko različnih komand sem zamenjal.

  @Miri, Julijo smo pa ravnokar deli spat. :)

 14. mijau pravi:

  Dare, kaj se boš zdaj še z vnučkami hvalil! Še za hčerke ne moreš biti stoprocenten, da si kriv.

  Je šel mladi Cigo takoj po poroki v vojsko. Čez devet mesecev je dobil telegram, da je njegova žena rodila. Ker ni bilo navedeno, kakšnega spola je dete, je poslal telegram nazaj: “Ali sem dobil sina ali hčerko?” Čez nekaj dni je dobil nov telegram od očeta: “Brata”.

 15. dare dare pravi:

  :) Ne, ne Mijau, saj vem da imajo cigani bolj svobodno rešeno marsikaj v življenju, ampak jaz sem pa zelo prepričan v svojo krivdo. Že takoj ob rojstvu so mi bile nenavadno podobne …. okrogle in plešaste ….. za ne verjet :) !

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !