POZOR, nesmisel!!

28.02.2010 ob 11:58

Kar nekolko nesmiselno bi bilo v teh časih jamranje, da se nič ne dogaja, da nimamo o čem govoriti in, da ni o čemu pisati svojih blogov in podobnih reči. Ja, to bi bilo dokaj neumestno. Dogaja se toliko reči, da je v bistvu bolj problem izluščiti kaj je najbolj pomembno in čemu bi veljalo posvetiti svoj globoko razmišljujoči čas.

Vendar pa vsaj jaz imam glede tega burnega dogajanja vsaj en problem. Nikoli se nisem počutil kaj prida dober v teh politično, ekonomsko, socialno, aktualnih analizah. S tega naslova sem tudi vseskozi občudoval in cenil ljudi, ki te zadeve obvladajo. Če sem se sam spustil v obravnavanje zelo aktualnih dogodkov, sem ponavadi to naredil brezglavo, v afektu in sem pozneje moral zadeve gladiti in sklepati kompromise ali pa se vsaj zagovarjati, kako da sem lahko imel takšno mnenje.

No, in tako sem se začel takšnim razmišljanjem nekoliko izogibati. Prepustil sem to početje tistim, ki so tega vešči ali pa, ki seveda vsaj mislijo, da jim to res gre. Kljub temu, da sem tako včasih moral dovoliti, da je v mojem pisarjenju nastala kakšna celotedenska luknja.

Mogoče sem v začetku domneval, da bom s takšnim zamikom lahko stvari bolje dojel ali celo preučil. Da se mi bodo izkristalizirale. Ampak spet ne! Karkoli se v teh krajih zgodi, se nikoli in nikdar nič ne razjasni tako, kot bi normalen, preprost človek pričakoval. Tak osebek ima za normalno in samo po sebi umevno, da so stvari s časom vse bolj jasne. Najprej, ko se zgodijo, še ne vemo čisto vsega in ne moremo imeti prave slike, potem pa očividci, priče, izvedenci in izkušenci povedo svoje in stvari so jasne kot beli dan. Malo morgen, naivnež moj dragi. Pri nas to ne deluje. Pri nas je zadeva ravno popolnoma obratna.

In , če ne drugega, sem vsaj dojel zakaj približno je temu tako. Nesmisel, spoštovani, razsaja po naši deželi. Neobrzdano in agresivno, brez milosti, perverzno in pokvarjeno podira vse pred sabo.

Pa niti ni bistveno ali teče debata o športu, kriminalu, socialnemu stanju ali , denimo, o politiki. Gospod Nesmisel namreč v prvi vrsti vse te stvari med sabo neusmiljeno in seveda nesmiselno pomeša. In nikoli se ga ne da prehiteti. Nesmisel je vedno in povsod korak pred nami. Vsak od nas, ki bi rad videl, da stvari potekajo logično in pravično, je obsojen na razočaranje. Vedno bo podoben mojstru, ki bi rad izdelal ključavnico, takšno , ki bi ustavila vsakega lopova potam pa vedno znova ugotovi, da je lopov pametnejši in vedno znova s sabo prinese boljše orodje. Ključavnico odpre prej in lažje, kot pošten človek, ki je lastnik tistih vrat in kode za njeno odpiranje.

Zato bi si kljub temu, da sem, kot sem omenil, zelo nespreten v obvladovanju dogajanja okoli sebe, vseeno dovolil nekakšen nasvet. Bodite previdni! Ne glejte na stvari poenostavljeno! Nič ni tako kot se zdi. Nič ni tako, kot učijo knjige, zgodovina in človeška pamet.

Seveda bi bilo normalno, da navedem vsaj nekaj, kar bi bilo podobno primeru za te svoje trditve. Ampak sem glede tega spet v zagati. Vse, vse karkoli se dogaja je lahko primer. Vklopite TV in poglejte! Karkoli se bo pokazalo je del te zgodbe! Če se prikaže ta ekranu ,denimo, levičarski politik, za njim krvoločna žival, pa nek tip bluzi o zdravstvu in nazadnje nastopi še uspešna športnica. Ko poslušate in gledate, stvari zgledajo čisto enostavne. Ampak…..

….čez pet minut boste mogoče že brskali po knjigah, ali nas menda niso učili, da , samo primera radi, levica ni isto kot buržoazija

….. da živali niso krvoločne ampak so resocializirane žrtve perverzij. Ne čudite se, če zaradi takšnih gre pokonci bistveno več najvišjih avtoritet, kot pa na primer zaradi nepomembnih tri tavžent stečajnih delavk v kakšni zahojevini

…..zdravstvo bo dobilo manj denara. Pri plačah dohtarjev ne bodo šparali, je pa čisto sigurno, da bolniki ne bodo na slabšem

…. in potem pika na i! Športnica, tekačica na smučeh je dosegla nepojmljiv uspeh. Dosegla ga je s skrajnimi močmi, z borbenostjo in izrednim pogumom. Poslušal sem izbor za osebnost leta. Ljudje so se strinjali s temi besedami. Dokler…. niso nastopili, skeptiki, modreci in strokovnjaki za realnost. Menda je Petra Majdič sama skočila v tisto luknjo in si tako zagotovila svojih pet minut slave. Možakar je te svoje besede utemeljil na vse načine. Tudi sam je baje že imel zlomljene rebra in bo pa ja vedel kako je s tem. “In, ne mislite!” je končal svoje govorjenje “nas je veliko, ki mislimo tako. Takoj sem vedel, da je nesmisel imel prste vmes. V deželi, kjer od nekdaj poslušam od raznoraznih modrih glav, da smo narod hlapcev, bojazljivcev in cagavcev. Kjer bi morali pogum in borbenost občudovati, ju dajati za primer in postaviti na najvišji piedestal. Ne, pogumnega in odločnega je treba napasti in pomečkati njegove dosežke.

Spoštovani, pazite se ….nesmisel je vedno na preži!

 • Share/Bookmark
 

13 komentarjev na “POZOR, nesmisel!!”

 1. miri pravi:

  “Obstaja pes,ki je pametnejši od gospodarja.”
  “Ja,ja,jaz imam takšnega.”

 2. dare pravi:

  @miri, :) :) zadnje čase ima toliko ljudi cucke, kužke, pse in zverine, da je gotovo veliko takšnih primerov.

 3. bin pravi:

  Smisel – ni smisla,
  Nesmisel – ni nesmisla,

  “ni nesmisla” = “smisel”???
  “ni smisla” = “nesmisel”???

  Težke dileme odpiraš Dare, težke. Da bi si človek brado podprl in Rodinu sramoto delal. :lol:

  Ko takole nekaj časa slonim na bradi, se mi posveti:
  Zdravstvo je vsega krivo!
  V prvi skupini bi bilo potrebno narediti selekcijo in nekatere nevarno okužene dati v karanteno. (Je na griču še kaj prostih mest?)
  Pri našem (ljudskem) zdravju se preizkuša nova matematika. Volk sit in koza …
  Tretje pa je sploh višek ne-nesmisla. Brez zdravniških izjav ne bi bilo nepojmljivega.

  Zdravniki so alfa in omega našega življenja.
  Naj pričakujem obisk mož v belih haljah. :shock:

 4. dare pravi:

  @bin, prepričan sem, da je na griču še prostor. Sicer pa so vse točke primerne za gričarsko obravnavo, vključno s še nekaterimi, ki se jih v “afektu” nisem spomnil.

 5. miri pravi:

  Da ne bomo pogruntali,da so na “griču” najboljši!

 6. dare pravi:

  @miri, čisto mogoče, da bi imeli v kakšnem primeru čisto zdravo mnenje :) !

 7. Didl pravi:

  A veš kaj pravijo mediji za nesmisel?

  Če ga ni, se ga pa nardi! :)

 8. dare pravi:

  Ja, dober teden nazaj sem vsak dan pri vseh poročilih poslušal kako so sklenili, dosegli in dognali, da bodo penzionistom dvignili penzione. S poračunom vred. To so gonili neumorno pri vsakem dnevniku in obzorniku in to na začetku, kot glavno novico!! Človek bi avtomatsko pomislil, da bodo po takem pompu vsi upokojenci v naslednjih mesecih vplačevali nove avtomobile in potovali po svetu. Potem pa je, na primer, moja mama, ki niti nima tako slabega penziona, dobila od vsega skupaj cca. deset (10!) evrov. Mislim, imaš prav. mediji znajo!

 9. Mohor pravi:

  Smisel nesmislov je prav v temu, da nas futrajo z raznimi fukojebini (oprostite izrazu), samo da nas napeljejo stran od stvari, ki bi jih pravzaprav morali obravnavati oz. reševati, lp

 10. olna pravi:

  Zdravo Dare. Od danes dalje berem tvoj blog.
  (Sem prebrala tudi malo za nazaj. Je moja krvna skupina).

 11. dare pravi:

  @Mohor, nesmisel je pa tudi, da nas toliko prime za udico, a ne!

  @olna, to se mi pa zares fajn zdi. Bi te pa res povabil, da pobrskaš tudi po arhivu. Posebno vedno poudarjam, da blogam zaradi vsega kar je objavljeno v kategoriji “ČRKAR”. Lep pozdrav!

 12. mijau pravi:

  Dare, pravzaprav sem prišel iskat Olno, ker danes ni prišla v službo.

  A, ker sem že tu, bi rad potožil, da je tvoje svarilo prišlo prepozno. Jaz sem tudi med tistimi, ki so kupili nov avto. A če bom živel dovolj dolgo (oziroma, če bo avto vzdržal), ga bom s tistimi 10 evri na mesec tudi odplačal.

  V zvezi z najnovejšimi dognanji v zvezi s Petro, pa se mi že vnaprej smili naš predsednik, ki se je že drugič zaletel, ko je podelil medaljo. Čim bodo ugotovili, da se je Petra nalašč vrgla v jamo, bo sledila nova interpelacija proti predsedniku.

  Prosil pa bi tudi Mohorja, naj konkretno navede, katere so tiste stvari, ki bi jih morali reševati prednostno. Okrog prioritet se tudi lahko prepiramo.

 13. Mohor pravi:

  Ja sveta pomagavka, dragi mijau, glede prioritet pa res ne bi razpravljal še manj pa se prepiral!
  Jaz bi namreč namesto o bulmastifih raje razpravljal o stvareh, ki bi prinesle “blagor” naši “dragi” domovinici in njenim “dragim” (nategnjanim) državljančkom, a se razumema?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !