Tokrat voščim tebi, stari !!

29.12.2009 ob 16:14

Evo, stari ,zdaj pa si prišel ti na vrsto. Zaželel sem sreče, zdravja in podobnih zadev enkrat temu ali onemu, drugič pa spet nekomu čisto tretjemu. Po prvem letu dni, kar sem se potikal tu po tem našem spletnem vsemirju, sem voščilo napisal vsemu kar je lezlo, hodilo in zašlo v mojo bližino. Lani sem nekaj stvar zaželel besedi. Tiste se sicer ni veliko oprijelo in še vedno hodi naokoli največkrat skregana z vsemi in namrgodeno gleda v tla.

Letos pa sem razmišljal kaj naj s temi svojimi željami. In glej ga zlomka, spomnil sem se ravno na nikogar drugega kot nate. Dovolj dolgo si že moj znanec, hm ja, pa čeprav bi lahko kot prvo zaželel, da bi se v naslednjem letu še bolje spoznala. Da bi me spustil še bliže in me ne bi vedno znova presenečal . Saj veš kako je s temi presenečenji. Le redkokdaj so lepa in dobrodošla.

Tako pa ti želim, stari, neke druge stvari.

Poguma ti želim v prvi vrsti čimveč. Pa ne tistega, ki se ga pri tebi že tako kdaj vidi, tako na zunaj. A veš, ko paradiraš kot buldožer, znotraj ti pa razbija pumpa, da jo komaj krotiš. Ne, v mislih imam tisti pogum, da bi, ko bi bilo treba, udaril s stisnjeno pestjo in predvsem, da bi z njo udaril po tapravi mizi

Miru ti želim čimveč. Pa ne tistega, ki ga že sedaj tako rad sam ponujaš ljudem okoli sebe. Ne, nisem imel tega v mislih. Mir naj ti bo v mislih vseskozi, predvsem pa, ko si s tistimi, ki si najmanj zaslužijo, da jim zagreniš kakšen dan s svojo neobvladano sitno turobnostjo, ki vodi samo stran od prijaznosti in topline.

Želim ti pameti. Pa ne tiste, ki jo po premišljevanju in tehtanju dejstev že sedaj vsaj za silo kar dobro kažeš. Ne, ne tiste pameti. Želim ti, da bi znal razmisliti počasi, da ne bi pustil skritega hinavskega koleričnega bedaka v sebi, da se mimo tvojih mislih prerine na plano in podere z ritjo čisto do temeljev, kar si prej z rokami gradil že od, ma že od bogve kdaj!

Moči ti tudi želim. Moči, da bi znal biti prijazen do vseh , ki si to še kako zaslužijo. Da ne bi nikoli pustil bedni , nesmiselni, neznani zadevi nekje tam notri, da te zvleče vase skupaj z vsem pripadajočim obtožujočim samopomilovanjem in za sabo zapira debela, težka vrata, ki se odpirajo še veliko težje, s škripanjem in muko, ja tisto ti pa tudi zares želim.

Želim ti energije. Da bi se spravil pokonci in se spomnil, da si ravno ti tisti, ki si kdaj poln kritike do ljudi, ki so se zasedeli v svojih luknjah, ob ekranih, med kabli, senzorji in pod neonskimi lučmi. Stari, zmigaj se malo in pojdi pogledat kakšen je svet zunaj , med drevjem in kako zgleda meglena dolina z vrha zasneženega hriba!

Želim ti samokritike in zmožnosti, da začutiš svoje lastno blefiranje že takoj, ko se začne s svojim smradom in gnusom porajati v tvojih mislih. Ko boš z izbranimi besedami in lepimi idejami razsvetljeval soljudi, sam pa se boš oklepal svojega lagodja in se požvižgal na ideje in na to, da bi se zanje čemu odpovedal.

In še nekaj. Želim ti, da bi dojel kako dobro bi bilo biti včasih flegmatik. Saj ni treba brskati po knjigah. Ni se treba spuščati v globine psihologije. Samo sebi prisluhni! Tako dobre nasvete znaš kdaj deliti glede tega, kako je marsikaj okoli nas nevažno in nevredno razmišljanja in slabe vesti. Ti pa spravljaš v svoje možganske arhive vsako izrečeno neumnost in vsak trenutek, ko si kdaj po tvojem izpadel vsaj malo bedak In potem se ti vračajo kot prebliski, majhni fleši, ki te potresejo in fliknejo pokonci. Kako hudiča sem lahko dovolil, da je bilo tisto takrat takó ??

To zadnjo željo bom posebej zate malo ilustriral. Prilepil bom zraven nekaj verzov in prelepo balado. Tega sicer ponavadi ne počnem, vendar tokrat delam izjemo. Zate , stari!

Spusti svetla, oduzmi gas, smešnih stvari se bojimo.
Misliš da neko pita za nas, kao da ne postojimo?
Stavi misli u prazan hod, stresi zvezde k’o dudove
I polako nasuči brod na te plišane sprudove !
I sanjaj !

Tako je to ! Razmisli o teh stvareh! Jaz ti vse to resnično želim. Pa sreče in zdravja seveda tudi. No, vsaj da te ne bi bolel križ …. ostalo je baje itak vse v glavi!

YouTube slika preogleda
 • Share/Bookmark
 

8 komentarjev na “Tokrat voščim tebi, stari !!”

 1. miri pravi:

  Globoko.

 2. dare dare pravi:

  Miri, lepo pozdravljen. V bistvu gre le za čisto preproste in resnične stvari. :) Pa lepe praznike še naprej!

 3. Mlaf pravi:

  Odličen zapis.
  Srečno!

 4. dare dare pravi:

  @mlaf, odličen komentar

  … ma se hecam.

  Take misli mi pač lavfajo po betici. :) ! Lep pozdrav in še se oglasi !

 5. miri pravi:

  A letos ne boš nič pisal,Dore? Aja,srečnega.

 6. dare pravi:

  @miri, enako. Zagotovo bom tudi letos kaj spravil skupaj. Zaenkrat sem sicer, kar se tiče “ustvarjalnosti” odšpilal veselico v Krnicah ( poglej ob kakšni uri je bil oddan komentar :) ) , bo pa zagotovo prišel čas tudi za kakšne nove črkarije! lp

 7. bin pravi:

  Hvala za voščilo Dare! ;) :twisted:

  Pa S * R * E * Č * N * O

 8. dare dare pravi:

  @Bin, živio!!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !