Pogled skozi moje okno

26.08.2009 ob 19:28

(Spis na vnaprej določen naslov)

Skozi moje okno gledam čisto vsak dan. Ja, saj vem, kot stara opravljiva baba, ki ji ne sme uiti nič, kar se dogaja na drugi strani. No, pa saj niti ne želim videti čisto vsega. Resda se dogajajo neskončno dolge zgodbe in neverjetni dogodki se vsak dan odvijajo tam. Pa meni ni več do teh reči. Ne, pogledati hočem kaj je novega . Vsaj toliko da sem na tekočem.

Ja, je pa lepo veliko moje okno. Svojčas sem imel čisto majhnega in motno se je videlo. Posebno če nisem prišel čisto zraven. Če nas je bilo več se sploh ni dalo spodobno videti kaj se godi. O, pa sem nabavil takšnega, da zdaj pa res ni zadrege. Široko je in svetlo. Vsi imamo veselje z njim!

Tako sem se ta dan zazrl skozi njegovo steklo v svet. Le kaj se novega godi sem se vprašal. Na široko sem odprl oči in napel tudi ostala čutila. In imel sem kaj videti.

Ja, moram pa reči, da moj pogled ne more biti vedno čisto realen. Okno je resda široko a to kar vidim je stisnjeno v ozki ulici. Ujeto je med stene in nikakor ne morem videti cele slike. Tako vidim le tisto kar prav pred moje oči prinese dan. Ponavadi del slike ostaja zastrt in nikoli ne zvem zagotovo kakšna je pravzaprav resnica. Včasih je zaradi tega polepšana in svetlejša, spet drugič je prikazana pretirano tragično in kruto.

Pa vendar gledam vedno znova in znova….. in danes …

Na dvorišču so se kregali na žive in mrtve . Krivice , same krivice. Zgledalo je, da se ne bo dalo nič urediti. Bolj daleč tam za trgom se je ravno takrat črn dec zagonil s svojim avtom v bajto. Počilo je in bogve kakšno škodo je naredilo. Zanimiv se mi je zdel tip, ki je na travniku tam zadaj metal neko reč in jo je fliknil dalje kot kdorkoli drug. Volitve so spet take kot ponavadi se sliši. Spet vsi trdijo, da so zmagali. Madona, se bojo kregali. Bencin je pa drag. Pa dol v Arabiji ga prodajajo precej ceneje kot pred časom. Bogve kdo se redi od našega dnarja!? Lepotec v brezhibno urejeni obleki nekaj bluzi o tem, da je vse to potrebno zaradi okrevanje naše uboge Slovenije in njene ekonomije. Japajade! To že ni nič. Šivilje se pa potikajo po dvorišču brez dela. Ena si celo briše solze.

»Porkamadona, prmejduš, putana , šit sakramensk!« spremljam dogajanje na svoj običajen način.

Takrat pa kar naenkrat ne vidim nič več . Presenečeno pogledam okoli sebe in zagledam mojo drago, ki drži v roki daljinec in se mi smeji: »Dragi , pazi na živce! A ti je treba gledat te traparije!?«

 • Share/Bookmark
 

7 komentarjev na “Pogled skozi moje okno”

 1. miri pravi:

  Pa še kako prav ima tvoja žena .Če sem še malo žleht.Veliko ti v življenju nisi buljil v ta trapasti ekran.Lp

 2. dare pravi:

  Ha, Miri. Taka žlehtnoba je pa čisto dobrodošla. Jo bom vzel kar kot kompliment. Pa , a veš da še vedno čisto rade volje zamudim kakšno “krasno” oddajo :) :) !

 3. bin pravi:

  Eno čisto nedolžno vprašanje Dare. ;) Kako pa veš, katero oddajo se splača zamuditi? :twisted: (Bi malo plonkal. ) :lol:

 4. dare dare pravi:

  @bin, glede na to , da sem prepričan, da se razumemo , ti lahko namignem. Vsaj zame namreč še niso naredili TV šova, ki bi me tako prepričal. da bi raje obsedel pred škatlo, kot …. :) !

 5. miri pravi:

  Glede na uro odgovora,te razumem,zakaj nisi dokončal stavka.

 6. Gorazd pravi:

  Kmalu se bo začela kmetija slavnih. Dare, tisto bo tapravi TV šov. Bomo vsi kar obsedeli.

 7. dare dare pravi:

  Gorazd, a se neč ne bojiš, da bi kdo verjel, da misliš resno :( !!!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !