ZARES velik politik !!

13.06.2009 ob 07:48

Obveščenost , to ni kar tako nekaj. Novicam je treba slediti. Glede na to s kakšnim tempom in intenzivnostjo nas mediji z njimi zasipajo pa je potrebno tudi veliko zbranosti in modrosti, da iz njih izluščimo resnico in bistvo.
Jaz se z aktualnostmi napajam največ kar med šihtom. Na stružnici imam postavljeno nekajvatno prdalico, ki je stalno prižgana. Nikakor pa ne morem dopustiti, da bi ta moj stik s svetom tam zunaj stalno samo godel in preigraval staro muziko in kvečjemu še pozdravil kakšno staro teto in zdrdral horoskop. Ne, nikakor. Frekvenco zato vedno nastavim na resen , državni radio . Poročila, posebno tista bolj podrobna nikakor ne smejo mimo mene.

Seveda pa je v fabriki tudi s spremljanjem radijskih postaj nekaj težav. Predvsem imam seveda v mislih hrup. Tistemu stalnemu trušču, se vsake toliko pridruži bridko udarjanje po nič hudega slutečemu plehu ali uho parajoče piskanje pnevmatičnega šravfencigarja. Ti dodatni zvoki iz stavkov kradejo pogosto ključne besede in prepuščajo presojo kako so zvenele v originalu zgolj našim delavskim možganom.

Zato pa se še posebno in najbolj posvetim tistim prvim sekundam , za primer, dogodkov in odmevov. Saj poznate!? Najprej kukavica , potem pip, pip in ura je pol štirih …Potem pa trararara in Golobič se bo odločil čez štiri dni, trarara Real je kupil fusbalerja Kakaja za šesteset milijonov, trarara še ena kao pomembna novica in tako dalje.

Ta uvodnik nam pove kaj je v celi oddaji sploh pomembnega oziroma vrednega poslušanja. To z ministrom me je sicer malo presenetilo. Kako bo morala biti šele odločitev pomembna, če je tip že štiri dni prej v napovedniku. No dobro Kaka je pa res drag kot žafran. Za šestdeset miljonov bi menda lahko pokupili vse slovenske fusbalerje z gledalci vred.
Potem se poročila nadaljujejo. Prav veliko ne slišim pa tudi zbranost mi po omenjenih najpomebnejših novicah malo pade. Vmes je sicer nekaj očitno nepomembnih novic o osemsto ljudeh, ki so ostali brez službe in neki nesreči avtobusa pa temu ne bomo na lastno pest dvigovali rejtinga!!

Drugi dan po kukavici sem bil nemalo presenečen. Trarara…minister Gregor bo svojo odločitev povedal čez tri dni. O marička. To pa bo nekaj. Le kaj se plete v njegovi modri glavi. In tisti fusbaler za šestdeset miljonov evrakov je bil drugi najdražji vseh časov. Samo Zinedine je bil še nekaj malega bolj zasoljen. Vmes sem na pol slišal obrobne vesti o neki ogromni fabriki , ki je najavila stečaj. prisluhnil sem delavki, ki je govorila. Sodelavcu je hvala bogu crknil tisti piskajoči šravfenciger. Baba je jamrala, kako ne more živeti. Imela je nek naglas in pri tretjem stavku je bruhnila v jok. Ni se mi zdelo primerno, ne za dogodke in ne za odmeve.

Tretji dan je bila napetost že blizu vrelišča. Prva novica je spet pripadla Golobarju. Porkaduš, kar roka se mi je zatresla. Le kaj bo. »Čez dva dni bo povedal svojo odločitev!« je povedal dramatičen zlovešč glas spikerja. To je bilo že skoraj preveč zame. Le kam pelje stvar. In potem še Real. Kot , da ni še dovolj zagonil za tistega Brazilca, so šli še enkrat v nabavo . Kupili so Christjana za tak denar, da je zinedinova tarifa zgledala, kot da bi ga kupili na razprodaji. Nič mi ni bilo jasno. Kaj to odštevajo tiste dni. Grizel sem si nohte in se živčno praskal po pleši. »O porkajuda materbuh!« sem brezkompromisno zaklel, » pa menda ga ne bodo izstrelili na luno??«
Vmes so novinarji, verjetno za mašilo, nekaj pleteničili o nekem invalidskem podjetju. Sto kripljem gre tako za en drek od rok njihov biznis, da niso dovolj dobri niti za stečaj. Joj , novica. Mislm!!

In prišel je dan D ! Šravfenciger je spet delal in nekomu je bilo veliko do tega, da bi poglihal nek kos očitno dodobra deformirane pločevine ravno v času pomembnih informativnih oddaj! Komaj sem izluščil iz novic dneva, da minister ostaja. »Aga!« sem si rekel »očitno si je premislil. Porkaduš, pa ne bi bilo slabo , če bi imeli astronavta!! Mislim, promocija pa to ! !«
Tudi o tistem kristjanu so nekaj blebetali spet. Kot, da je pri fusbalu važno a je tip kristjan , jud ali mormon. Naj špila kot se gre pa bo! Viš hudiča , oni majster pa kljub celotedenskemu odštevanju sploh ni bil izstreljen. Pa tudi kupil ga ni nihče. Ne za šestdeset miljonov , ne za šest. Pa Manchester špila v premier ligi . Aja, pa še v polfinalu lige prvakov je bil. Minister se je pa usral zaradi ene ušive rakete. Zdaj ga pa res ne bo nobeden hotel!

Zvečer sem za pojasnitev vsega pogledal televizijo. Doumel sem, da je kljub vsemu velik človek. Pa čeprav ni bilo poleg Milančka, je zgledal za glavo višji od drugih. Mislim, model ima dva metra! Res velik politik.

Ja, dobro je če je človek obveščen!

 • Share/Bookmark
 

16 komentarjev na “ZARES velik politik !!”

 1. dare dare pravi:

  ?!?

 2. miri pravi:

  Pa kaj ima baba početi v teh poročilih? Kaj neki jamra? Saj bodo Golobič & CO rešili vse njene težave.Na kakšne velike denarje se itak ne spozna,teh tristo evrov ,ima ja vendar dovolj.Lp

 3. dare pravi:

  Miri, saj jaz tudi pravim tako. Naj se pa ja loči kaj je novica in kaj je kar tako nekaj , a ne ?!

 4. mile pravi:

  dobra!

 5. kamper kamper pravi:

  Si pa potrpežljiv :lol: jaz sem poročila poslušal samo zadnji dan :lol:

 6. dare dare pravi:

  Ja vidiš, zato pa nisi popolnoma začutil dramatičnosti dogajanja!

 7. I feel Mafia in Slovenia pravi:

  ZARES VELIK MAFIJEC.

  KLIKNI NA LINK I FEEL MAFIA IN SLOVENIA

 8. kamper kamper pravi:

  dare:

  te dramatičnosti mi močno dvigajo pritisk,pa se jih nekoliko izogibam :lol: drugače se mi lahko zgodi,da pridem na počitnice v vaše kraje :lol: gor na hrib :lol:

 9. I feel Mafia in Slovenia pravi:

  PEZDE

 10. bin pravi:

  Taki časi so danes Dare! :mrgreen:
  Večina “medijcev” se raje ukvarja z golobom na strehi kot z vrabcem ali kuro v roki. Vrabci so premajhni, kure pa znajo zasmraditi tudi tistega, ki jih je v roke vzel.
  Obveščeni pa moramo biti, drži. Predvsem o tem, kdo je golob, kdo vrabec, kdo kura. In kdo smo mi? Kmetje, kmetavzarji, …? :evil:

 11. dare pravi:

  @I feel mafia in slo, pogledal i prebral! lp
  aja, kdo je že pezde??!

 12. dare pravi:

  @kamper, le izogibaj se takšnim stresom. Če te pa le pripelje pot gor na grič potem pa javi, da pridem na obisk :) )

 13. dare pravi:

  Ja Bin, kaj naj dodam? Lep pozdrav :) !!

 14. nevenka nevenka pravi:

  Ha, ha..sem se nasmejala. Čeprav z malce kislim okusom.
  To je politika. Vidiš. Očitne logike ni, ker je očem navadnih zemljanov rahlo skrita. Kot vsa njena bistva.
  Človek v resnici nikoli ne izve za kaj gre. Samo sumi lahko. Tudi, ko je očitno vsakemu navadnemu butcu.

 15. dare pravi:

  @nevenka, vsaj to. Vsaj malo nasmejimo se lahko, a ne?

 16. nevenka nevenka pravi:

  Prej bomo sprejeli, kaj politika v resnici je, lažje bomo živeli. Čeprav bi bilo zelo fajn, če bi lahko izbirali kaj drugega.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !