Tapravo omizje!!

23.05.2009

Da v oštariji rad posedim,to ni ravno nekaj novega. Mislim, to ni dejstvo, ki bi ob njem kdo onemel, če bi mu to povedal. Še celo ravno nasprotno. Bolj ali manj vsak ve, da rad kakšno uro porabim za reševanje svojih in ostalih težav, lokalnih in svetovnih nejasnosti in vsega ostalega v prijetnem ambientu svoje osebne betule in v družbi modrega omizja.
Namesto ugotovitve, da ta čas porabim bi mogoče marsikdo pomislil, da ga zapravim , ampak temu moram kategorično ugovarjati že kar takoj v samem štartu. Mislim, takšnih neumnosti tukaj ne bomo klatili.
Ko sem se prejšnji dan parkiral za svojo mizo , dogajanje ni bilo čisto po moji meri. Nikjer ni bilo niti sledu o kakšnem od tistih, ki z njimi ponavadi drug drugega razveseljujemo s svojo prisotnostjo. Ne, tam za tisto mizo sem bil sam kot …kot ena…. ma nič, pač sam. Bil sem pač brez družbe in to v okolju, kjer je to še najbolj opazno in najbolj narobe. Seveda sem v upanju na čimprejšnje spremembe kljub vsemu naročil pijačo in se poglobil v svoje razmišljanje. Ja, cel kup dilem in problemov se je nabralo. Ja, seveda saj je konec koncev minilo tudi kar nekaj dni. Bogve če ne celo pet ali šest !?
‘Hop!’ me je na nek višji nivo budnosti vrgel zvok s čisto drugega konca lokala. Tam so sedeli štirje tipi in premlevali neke stvari. Pha! In tip, ki me je zbodel v razmišljujoče možgane je imel piskajoč , zoprn glas. Pa je , zanimivo, ravno ta imel bolj vodilno vlogo v debati. Pametno ali ne, vljudno ali manj vljudno, napel sem nekoliko ušesa. Mislim, beda od polemike. Kar nekaj eden preko drugega. In cvileči tip je na vse vedel odgovor. Ekologijo je eden omenil in tip je samo zamahnil z roko. Lepo je pojasnil, da vse skupaj ni niti približno res. Sama politika!
»Če bi bilo tisto res tako, bi že vsi pocrkali!« je podkrepil svoje radikalno mnenje. In še preden so kakorkoli zaključili s podnebnimi spremembami , so bili možje že pri fusbalu. Hiding nima pojma. Cvilež, ki je imel že temen venček od bogve katerega glaža črnine okoli ust je slavnega trenerja del na hitro in brez milosti čisto v nič . Mislim, tip pojma nima. Zanimivo se mi je zdelo, kako da najslavnejši trener na svetu tako zavozi, medtem pa gostilniški modrec s črno obrobljenim piskalom in nedvomno sposobnostjo, da bi Chelsea pripeljal do tistega plehnatega pokala, ja medtem pa ta sedi v oštariji. Res čudno.
Takrat jim je kelnarca spet prinesla rundo. Mislim, kako mi gre to na živce ko imajo takšni tipi pripombe glede njenih joškov in ostalih oblin. Saj ne , da ni punca luštna ampak , gospodje… kje je stil, kje so manire?
Še sreča, da so takoj planili v domačo politiko in probleme s Hrvati. Začuda je piskec tokrat prepustil rešitev zadeve svojemu sogovorcu, ki je problem z južnimi sosedi takoj rešil. Strategija , ki jo je pojasnil in ki je bila podobna nekakšnemu šokantnemu blickrigu me je navdala s presenečeno grozo, njegovi kolegi pa so se gladko strinjali, da je njegova pot edina prava in mogoča.
Jaz sem se v tisti fazi že tretjič ali četrtič odločal ali bi šel domov ali bi kljub vsemu naročil še eno pijačo. Zmagala ja slednja in tako sem bil deležen še nekaj modrosti tistih možakarjev v nasprotnem kotu.

Ej takrat pa so prišli moji. Sicer ne vsi hkrati ampak zgledalo je ravno tako. Kot bi v se trenutku iz prej samotnega zapuščenca prelevil v veselega člana omizja obkroženega s prijatelji.
Sedli smo in naročili rundo. Fantje so bili zaradi suhega zraka in težkega dne ekstremno žejni in še prej kot je stekla beseda smo naročili že drugo. Na tipe za tisto mizo sem v trenutku pozabil pa naj je oni cvilil kolikor je hotel.
Ne, mi smo imeli druge zadeve. Resda smo tudi pokomentirali nekatere telesne značilnosti naše natakarice ampak, mislim, za to smo imeli stil. Za to smo znali najti besede. Mladenka je sicer malo godrnjala pa ji je eden članov pojasnil, da že preko dvajset let ne pogleda babe najprej v obraz ampak….« a me razumete?« se je obrnil proti nam ostalim.
»Seveda te razumemo….se la vi, se la vi !«
Pozneje pa smo odprli nekaj zelo resnih dilem. Seveda smo govorili tudi o športu in pri tistem angleškem klubu smo točno vedeli kaj je bilo narobe. Ekologijo in podnemne spremembe smo deli pod streho brez težav. Politiko , zunanjo , domačo in vaško smo obvladali, da bi lahko vsak od nas naredil kariero svetovalca v vladi. In vsi smo sodelovali v debati. Na momente celo vsi hkrati.
Za piko na i pa smo obdelali tudi nekaj cvetk. Med drugim je nekdo tudi omenil , da je slišal reklamo za razstavo plazilcev v Ljubljani. Menda imajo dvoglavega pitona. No, eno dilemo smo zaradi pozne ure in osmih ali devetih rund, kdo bi točno vedel, pustili za naslednjič.
Mislim, kako vejo, da je to dvoglavi piton in da nista dva pitona , ki imata samo en rep???
Temu vidite jaz pravim dilema. Temu jaz pravim debata. To, gospodje je omizje.
Ne pa oni tipi tam. Nakladači. Alkoholiki jedni. Bedni.
Lep pozdrav!

 • Share/Bookmark

16 odgovorov v “Tapravo omizje!!”

 1. Luka pravi:

  Res:>

 2. 1danica pravi:

  Bo treba pisati v Ljubljano… ali poklicati koga – mogoče so oni imeli isto dilemo in so jo že razrešili. Čisto možno je celo, da so sami rekli, da sta dva pitona, mediji pa, da je eden… celo precej verjetno se mi zdi :) )

 3. miri pravi:

  Jaz pa mislim,da so bili tisti štirje pri tretji mizi v sosednjem prostoru še bolj razgledani.Kako,da jim niste prisluhnili,saj so ravnokar rešili probleme okoli recesije.Ne bo propadla država,dokler bomo imeli take strokovnjake.Bog živi vas,…

 4. Nick pravi:

  Morda je pa novinar dvojno videl tistega pitona:)))))

  Imaš prav, to je res dilema, dobro obrazložena!

 5. dare pravi:

  @luka, živjo !

 6. dare pravi:

  @1danica, Ja, te razumem. Umetno so naredili problem in pomp okoli zadeve. Pa čeprav bi določeni eksperti znali nedvoumno pojasniti zadevo. To je zato, ker živijo od senzacionalizma pa tudi zato, ker se ne znajo vsesti skupaj in se konstruktivno pomeniti :) !!

 7. daredare pravi:

  @miri, tisti pri tadrugi mizi?? Mislm, lepo te prosim :) ! Si pa za hece!

 8. Mohor pravi:

  Ja, Dare, pa ja nisi mislil nižati nivo našega omizja?
  Ta me je spomnila na ono, kaj se zgodi če pride bosanec na hrvaško?
  V obeh državah se zviša nivo intelekta,
  eko!
  lp

 9. dare pravi:

  @mohor živjo. Ne razumem tvojega vprašanja , majkemi. Ta o Bosancu je pa dobra! lp

 10. mile pravi:

  @nick, ja tudi novinarji ga menda radi kakšen glaž :) !!

 11. daredare pravi:

  @nick, ampak dilema ostaja :(

 12. BlazzBlazz pravi:

  Od Jonasa foter je u eni oddaji dejal, da so ženske oči…pod modrcem! :lol:

 13. dare pravi:

  A se pravi, da kljub vsemu le pogledamo človeka najprej v oči ?! :)

 14. barb_i pravi:

  Vsakemu svoje omizje!?

  :) :) :)

 15. dare pravi:

  @barbi , le eno je “tapravo” ….. pa pika !! :)

 16. BlazzBlazz pravi:

  Točno!! :D

Komentiraj


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !