BUKVA

1.04.2009 ob 08:55

Strašno bukvo sem, priznam, pričakoval s prav otročjim veseljem. No, saj vem , da ni nek ogromen literarni uspeh priti v takšen blogerski zbornik. Pa kaj si morem? Sem pač človek, ki je zadovoljen tudi z majhnimi stvarmi. Mislim, majhnimi, to pa tudi ne vem če je pravi izraz. Prvič sem namreč svoj tekst videl natiskan v takšni , pravi obliki , v pravi bukvi. Prej se je nekaj tega sicer valjalo po nekih lokalnih cajtengih ampak, to vseeno ni bilo to!

Moram priznati, da me je jako zanimalo, kako bo to zgledalo. Predvsem si nisem prav dobro predstavljal, kako dolge so te moje zgodbice, čez koliko strani se stegne ena Marinkova štorija!? Z veseljem sem ugotovil, da z lahkoto zapolni dva lista, čeprav je tisk dovolj droben in format dovolj velik.

No, kakšen bo izgled knjige , sem vedel že vnaprej. Prvo izdajo sem namreč lani dobil v dar od blogerja, ki so mu notri objavili prispevek. Pričakoval sem edino, da bo v drugi knjigi nekaj več proze, glede na to, da se mi je zdelo, da je imel skoraj vsak kolikortoliko literarni prispevek na RTV blogih obkljukan tudi literarni natečaj. Pa temu vseeno ni tako. Zgleda, da smo kljub vsemu predvsem pesniki in da je le tu in tam komu v veselje napisati kakšno daljšo stvar z vsakdanjimi besedami in navadnimi stavki.

Naj še omenim, da sem bil (kot vsi ostali avtorji) tudi povabljen na predstavitev bukve v neko LJ kavarno. Zadeve se zaradi čudne ure nisem mogel udeležiti. Tega mi je malo žal. ker bi tam srečal nekaj zanimivih ljudi. No, pa naslednjič. Mislim pri BLOGOZIJI 3 . Lep pozdrav!

 • Share/Bookmark
 

19 komentarjev na “BUKVA”

 1. Mohor pravi:

  Dare čestitam!
  Verjamem, da je čisto drugače videti svoje pisanje v taki, knjižni obliki. Mogoče te bo pa ta osebni ponos popeljal zdaj v to smer?
  lp

 2. miri pravi:

  To…pa Pahorjev Mercedes,”dratpategula” na Krn…Kar nekaj jih bo danes,čeprav so vse uresničljive. Lp

 3. Poppy pravi:

  Bravo stric ;)

 4. dare pravi:

  @mohor, kdo ve ??

 5. dare pravi:

  @miri, a veš da si mi dal malo tuhtati! O porkaduš, to je v zvezi z današnjim datumom! No, ta moja “bukva” kljub vsemu ni iz te skupine. Je samo zgodbica natisnjena v knjigi, ki jo je izdal MMC rtv – ja. Notri je cca. 50 avtorjev s svojimi pesmimi in okoli deset avtorjev kratke proze. Ni kakšna velika reč . Ja , bi pa vseeno lahko počakal še en dan in objavil šele jutri :) :) !!

 6. dare pravi:

  @poppy, o teta kakšno lepo presenečenje. Kku je? A laufa študij. Kešn je ki lajf u Maribori ???

 7. miri pravi:

  Se opravičujem.

 8. dare pravi:

  Ni problema. Imaš kar prav . Danes je treba biti previden :) !!

 9. Blazz Blazz pravi:

  UU, čestitam! Zej pa še svoja knjiga pačas, al kej? ;)

 10. bin pravi:

  Malo sem te zanemaril zadnje čase, Dare. :oops: Prebral (skoraj) vse, za pisanje pa ni bilo pravega časa.
  Zaslužil si si to objavo! Čestitam! :) Mogoče si kdaj le še utrgam nekaj minut tudi za komentar zgodbe, ki bo trenutno na tapeti? Mogoče??

 11. poppy poppy pravi:

  stric, vse fajn, študij fajn, lajf fajn….. ni se kej za pritoževat! :)

 12. dare dare pravi:

  @bin, saj te popolnoma razumem. Se bomo že komentirali in pozdravljali, ko bo več časa. Mene prav nič ne skrbi, da temu enkrat ne bi bilo tako :) ! lp

  @poppy, super !!!

 13. dare dare pravi:

  @blazz, bomo videli kaj bo prinesel čas !

 14. drmagnum drmagnum pravi:

  Čestitke. Privoščim ti in si si zaslužil. Prav pa je tudi, da si nam napisal,kje so objavili tvoje pisanje.

 15. mica mica pravi:

  Kljub nekaterim – sicer izjemno redkim negativnim komentarjem – je knjiga odlična in sploh je hvalevreden že sam podvig, da se spomnijo in kaj podobnega natisnejo.
  je pa res lepo, ane Dare, ko se človek vidi v knjigi.
  To ostane- za zmeraj.

 16. dare dare pravi:

  Ja, Mica,to je to. :) !

 17. nevenka nevenka pravi:

  Čestitam za objavo Dare. Sem tudi na Rikinem blogu nekaj malega prebrala o Blogeziji, njej so objavili pesmi.
  Sploh nisem zasledila tega natečaja, skoraj gotovo bi kakšno pesmico poslala. Kaj je nujno potrebno imeti rtv.blog? Strinjam se z Mico, to je res lepa poteza, da toliko marljivih ustvarjalcev dobi skupno knjigico.
  Vseeno je nekaj popolnoma drugega položiti nekaj konkretnega na poličko kot pa zgolj prebiranje po blogih.

 18. nevenka nevenka pravi:

  Ah, pardon, Blogozija je pravilno.

 19. dare dare pravi:

  Ja, prijaviti se moraš na RTV blogu. Potem pa ob objavi samo obkljukaš kategorijo literarni natečaj. Ja, vsekakor je zelo lepo od uredništva (ali pa kvečjemu zelo normalno ) , da nekaj takega naredijo za svoje “ustvarjalce”. No, jaz sem se že samo zato prijavil tudi tam.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !