Dare želi pameti sreče in zdravja!

30.12.2008 ob 21:44

Kljub temu, da se zavedam, kako bodo te dni blogos in podobna okolja preplavilo morje voščil in želja, si nekako kar ne morem kaj, da ne bi tudi sam napisal par vrstic. Saj, konec koncev , to tudi menda ni tako zelo težko. Ljudem pač zaželiš lepih stvari. Zaželiš jim vsega kar si pač želi sleherni izmed nas. Zelo so priročni zdravje, ljubezen in sreča nasploh. Treba je to samo storiti tako, da se v besedah začuti iskrenost. Da se začuti, da besede gredo od srca in da niso le ustaljeno zaporedje, ki se zdrdra ob datumih kot je ta danes.
Potem se je seveda dobro tudi odločiti koga bomo s to čestitko nagovorili. Najlaže je voščiti kar vsem. Podobno kot to dela Racinger. A veste … urbi pa orbi pa to! Lahko izberemo določeno skupino in s tem pokažemo pač kam naj bi spadali. Če s tem nimamo občutka, lahko izpade tudi neokusno, saj kaže le na pobožne želje, da bi se štel v nek krog ljudi, kjer te pa v bistvu nobeden ne pozna. Tako bi lahko kar po vrsti našteval. Recimo:

Gartnerju bi ob virtualnem stisku roke zaželel, da mu hiperprodukcija res široke palete tém še naprej krasi njegov dinamični blog, vendar naj mu vsemogočni blogerski bog pokloni še sposobnost komuniciranja z drugimi.
SimoniRebolj bi na blogu zaželel obilo obiskovalcev, ki so v življenju osvojili sposobnost branja daljših tekstov kot so opozorila na škatlicah cigaret.
MarkuCrnkoviču bi zaželel, da bi v Renaultu izdelali en avto samo zanj,
Sireni, da bi se moda pa ja začela spreminjati vsak teden,
Fetaliju, da bi skozi Robidnico montirali hitri vlak in
Vlatki , da bi vse to jasno predvidela že vnaprej.

Vendar pa, takšen pristop res ne bi bil pravi. Kazal bi mojo snobovsko željo, da se kažem v neki druščini, ki sem jo skrbno izbral iz naslovnice. Ne, tega pa res ne bi rad.

Pravzaprav bi srečo zaželel besedi. Zaželel bi jo pametni besedi. Takšni , ki zna poslušati in , ki razume , da nikoli ni svet črnobel. Ki razume pameten pomislek in ki dopušča prijateljski kompromis. Srečo in uspeh bi zaželel pozitivnim mislim , ki bo tistega , ki se mu bo utrnila in srečneža, ki ga bo dosegla nekaj naučila in mu nekaj dala.

Tukaj na moji strani imam spisek kar nekaj ljudi, ki so se mi v času moje prisotnosti tukaj priljubili. Začutil sem, da imajo oni kot tudi tisti, ki tam manjkajo v sebi sposobnost takšnega razmišljanja in da so njihove besede prijazne in poštene do mene in drugih ljudi. Seveda tukaj z veseljem prištejem še vse obiskovalce , ki mi redno lepšate vsakdan. Vse dobro želim vam in vašim bližnjim…iz srca. Dare

( P.S. Včeraj in danes sem kracal neko stvar , ki mi je ratala nerazumno dolga, pa še je nisem končal-. Glede na to, da ni prav veliko ljudi, ki takšne štrene sploh prebere, sem se odločil, da bom namesto tega zaenkrat objavil kratek post v obliki novoletnega voščila. Zdaj pa poglejte kaj je ratalo !!! )

 • Share/Bookmark
 

22 komentarjev na “Dare želi pameti sreče in zdravja!”

 1. 1danica 1danica pravi:

  Ja, ampak pamet je treba tud ponucat! :lol:
  Hvala za lepe želje – enako!

 2. Perova pravi:

  ENGA SREČNEGA PA ZDRAVGA PA DA BI KOVAČIJA ŠE NAPREJ LAVFALA O LASEH PA NE BI SREČNO

 3. dare dare pravi:

  @1danica , lp :)

  @ga.Per, kakšno lepo presenečenje. Res lepo od tebe. No, glede las pa praviš da ne bi. (pa ravno strokovnjakinja za …) No dobro, pa ne. A veš, jest pa o vejicah in podobni šari ne bom nakladal. :) :) lep pozdrav in srečno tebi in tvojim!

 4. zdravje pravi:

  HVALA DARE!
  Pamet, sreča in zdravje nam bodo še kako
  prav prišli v prihajajočem letu. Tebi pa poleg naštetega, privoščim še vedrine in miru v srcu!

 5. miri pravi:

  Lepo napisano.Tudi v prihajajočem letu ti želim mirno in kritično roko.Pa zdravja,seveda.

 6. Drmagnum pravi:

  Naj ti leto prinese vsega, kar si sam najbolj želiš.

 7. mica mica pravi:

  tkole bom rekla: glede na do sedaj napisano, imaš pameti precej v zalogi, glede na zgornje fotke, trdim, da imaš sreče nadpovprečno veliko,glede na to, kako izgledaš, trdim, da pokaš od zdravja
  :-)
  Kaj ti- torej – še manjka?
  Hm..hm…
  Pojma nimam.
  Nova harmonika?
  :-)

 8. dare dare pravi:

  @miri, enako

  @drmagnum, :)

 9. dare dare pravi:

  @mica, dobro si to ocenila. Glede tega , da imam v življenju srečo, glede zdravja tudi upam da imaš prav. Glede tistega blagodejnega občutka, da mi v življenju ničesar ne manjka pa tudi dobro napredujem.

  Pa še to srečo imam, da je moj instrument vsaj petkrat cenejši od harmonike :) !

 10. » Moj najljubši spomenik Iz moje glave pravi:

  [...] ravno zdaj? To fotografijo imam že dlje časa. Nanjo me je spomnilnek drug zapis na nekem drugem blogu. Ko sem sliko posnela, sem se potrudila, da je napis viden dovolj dobro, da se ga da prebrati. V [...]

 11. čivka čivka pravi:

  Naj ti kovačija lepih želja uspešno obratuje tudi v tem letu in iskrene čestitke za dve leti kovanj na blogu – čeprav še mal prehitro pa vseeno iskreno :P

 12. dare pravi:

  @čivka, hvala in srečno tudi tebi. Lepo, da si opazila, da že toliko časa blodim tod okoli. :)

 13. vlatka vlatka pravi:

  Dare,

  SREČNo in še naprej piši tako. (Ja, včasih lahko kaj malega skrajšaš ;) ),

  tebi in vsem tvojim dragim, pa tvojim bralcem, VSE LEPO. :)

 14. dare pravi:

  @vlatka , to s krajšanjem , razen izjemoma, ne bo uspelo. Domnevam , da če se mi bodo porajale kakšne zgodbe, da zna biti katera kvečjemu še daljša. Za kratke prebliske in modre misli pa najbolje, da še naprej skrbiš ti. :) Po mojem je pošteno, da si zadeve razdelimo. Vsak pač ni za vse! lp

 15. nevenka nevenka pravi:

  Srečno Dare,

  veliko navdiha ti želim, saj veš: za tiste besede, ki jih ljudje slišijo.
  Srečno tudi vsem tvojim ljudem s katerimi tkeš življenje od danes do jutri v resničnem življenju.

 16. Blazz Blazz pravi:

  Hvala…in enako! :)

 17. strojnik strojnik pravi:

  Na še polno zapisov in modrosti… ;)

 18. Lucija pravi:

  Tole pa bom posvojila.
  Tole mi je pa tako všeč, da bom prodala še naprej:
  “Pravzaprav bi srečo zaželel besedi. Zaželel bi jo pametni besedi. Takšni , ki zna poslušati in , ki razume , da nikoli ni svet črnobel. Ki razume pameten pomislek in ki dopušča prijateljski kompromis. Srečo in uspeh bi zaželel pozitivnim mislim , ki bo tistega , ki se mu bo utrnila in srečneža, ki ga bo dosegla nekaj naučila in mu nekaj dala.”
  Tole mi je pa najlepše voščilo, ki sem ga v teh dneh zasledila. Moj poklon.
  In srečno avtorju. Da bi bilo 2009 dobro leto. Da bi bil čez 360 dni pogled na leto svetal, jasen in zadovoljen…

 19. Darja Darja pravi:

  Malo pozno, pa naj vseeno zaleže… Dokler bo muska, bo veselje… Naj bo torej eno hudo glasbeno leto…:)

 20. dare dare pravi:

  @darja, za takšne sorte muzikontarje kot sem sam, sem “izračunal” , da ne bo slabo. Znano je, da ljudje več pijejo in žurajo v časih krize….pa še za dobre (drage!) bende nimajo :) !!

  Ma ja , se hecam. Upam, da bo muzike za vse dovolj. To pa ni odvisno od krize. Malo bi se moralo v to smer (nazaj) spremeniti razmišljanje ljudi, ki s(m)o glede prostega časa in zabave postali preveč leni, izbirčni in predvsem preračunljivi. Čimveč glasbe torej želim tudi tebi! lp

 21. mica mica pravi:

  http://www.lucija-si.com/entry.php?w=Lucija07&e_id=81407#c261503

  ((((prosim, da si enega od komentarjev sprintaš in nalepiš na steno )))

  :-)
  :-)

 22. dare dare pravi:

  Ja , nekaj takega bom naredil! :) Al pa kar vse. Samo gre mi pa dobro, buh tut ja :) !!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !