V Dekanih in Valdoltri

19.05.2008 ob 07:46

Verjeli ali ne, letos sem bil že dvakrat na morju. Da ne bi bilo pomote, nisem šel na dopust, le dol sem bil. Čisto pri obali. Menda bi moral samo še narediti tistih par korakov, pomočiti prst v slano vodo in bi bil kar naenkrat Dare prisoten po celem svetu. Čeprav sem začel tako, kot da bi se bilo odpeljati do velike vode v teh časih kakšen poseben dosežek, moram priznati, da je to po novih cestah tako rekoč mala malica. Moraš imeti dobro uro in dober avto. V mojem primeru je to , nič smejat, škoda felicia. V drugem sem celo moral uporabiti rezervni bolid oz. renault pet. No,kakorkoli že, v Ankaran sem šel zgolj po opravkih, pa še to ne po svojih. V bolnico Valdoltra sem odpeljal mamo, ki je tam imela neke preiskave.Seveda je splošno znano, da imamo poleg ortopedske bolnice, Luke Koper in še nekaterih splošno poznanih zadev tam doli na obali tudi nekaj znanih in zelo aktivnih blogerjev.

Tudi svoj prvi “izlet” na Primorsko sem v svoji gobezdavosti seveda omenil na blogu in takoj sem bil deležen kritike. Če sem bil pa v Ankaranu pa če sem imel še uro cajta, ki nisem zaboga vedel kaj z njo, potem bi menda pa že lahko prišel na kofe!!!

Omenjene besede so bile seveda izstreljene s strani Vlatke, ki je bila tisti dan menda doma in bi res ne bila taka reč , če bi se za pet minut oglasil.

Tudi naslednjič. po mesecu dni nisem bil posebno trdno odločen, da bom koga obiskoval, vendar sem se kljub vsemu potem , ko sem mamo pustil v čakalnici, meni nič , tebi nič, vozilo usmeril proti Dekanom. Naj še omenim, da poleg velike večine drugih slovenskih krajev, tudi v Dekanih še nisem bil. Sredi vasi , to je v samem strogem centru  :)   , sem se ustavil in poklical na številko, ki je po nekaj piskih priklicala nikogar drugega kot blogerko Vlatko.

Sprva malo presenečena, potem pa očitno vesela nenadejanega obiska, mi je opisala pot do njenega doma in čez pet minut sem že sedel v njeni kuhinji in dišalo je že po močni kavi. V medjuvremenu sem sicer malo razmišljal kaj počnem zadnje čase. Še nedavno si nisem niti predstavljal, da se bom udeleževal shodov nepoznanih mladih blogerjev ali obiskoval virtualne znanke. Pa še nekaj je. Konec koncev moramo vedeti, da imam v blogoroli Vlatko podnaslovljeno z vzdevkom šlogarica. Glede paraznanosti, alternativne medicine, astrologije in vsega podobnega pa me še ni v življenju nič premaknilo iz trdne pozicije zdravega skeptika.

Ko sem se vsedel za mizo v kuhinji stare menda tipične istrske bajte, so se mi vse dileme okoli tega ali so takšna spoznavanja pametna zadeva ali ne zelo hitro razblinila. Vlatka s svojim jasnovidstvom in ostalimi paraaktivnostmi (se opravičujem če s kakšnim poimenovanjem usekam malo mimo) ne deluje prav nič agresivno. Pogovor je bil čisto sproščen, malo o blogih , malo o njivici, malo o naših navadah. Dobil sem kompliment glede mojega pisanja. Yesss! Kava je bila dobra in psička v košari ni lajala name. Menda takšne pasje prijaznosti ni deležen prav vsak. Naj še povem, da me je znana blogerica presenetila s svojo mladostno pojavo. Sicer vem, da to zna zgledati malo neiskreno ampak res, predstavljal sem si jo kar nekaj starejšo. Tudi njeno govorjenje izžareva enako pozitivno energijo kot njeni sicer kratki a zelo , zelo mnogobrojni zapisi na blogu.

No, toliko. Kot že rečeno ustavil sem se samo za deset minut in najmanj kar lahko rečem je to , da mi ni bilo žal.

Ko sem se vrnil pred Valdoltro, me je mami že čakala preslikana in obravnavana točno ob uri in zelo hitro. Ne vem ali je bil tudi v zdravstvu ta dan nekoliko bolj prijazen ali se res tudi tam nekaj premika na bolje.

Po uri in pol, saj veste, da gre petka kot sneta sekira, sem bil že doma.

Zdaj bom na naslednji obisk Jadrana počakal dva meseca in v programu takrat ne bo bolnišnic. Lep pozdrav!

 • Share/Bookmark
 

18 komentarjev na “V Dekanih in Valdoltri”

 1. Blazz Blazz pravi:

  Nisi zdej nič razmišljal, tako kot zadnjič?! :P

 2. dare dare pravi:

  Podobno kot zadnjič, ja. Vendar pa, počasi bom že premagal vse te “grozovite” bariere, a ne !?

 3. bin pravi:

  Je dobra “naša vlatka”, kajne? :)

  Čisto svoja! ;)

 4. dare dare pravi:

  točno tako :) !

 5. strojnik strojnik pravi:

  No, počasi boš le pogruntal, da smo tudi v živo “relativno” normalni… :mrgreen:
  Ko grem naslednjič čez Idrijo (čeprav nič ne kaže da kmalu), te bom tudi kontaktiral… ;)

 6. dare dare pravi:

  @strojnik, pošiljam tel. št. (če je nisem že kdaj prej :) )

 7. ditka pravi:

  hecno ,bi rekla.Otroke svarimo pred internetnimi prijatelji,pa sami nismo nič boljši.
  Jaz sem tudi že mislila,da bi se oglasila k tebi na kafe.Pa ne vem,kako bi tvoja pogledala.
  Včeraj me je prav mikalo,da bi se ti podpisala na tvojo škodo :)

 8. kamper kamper pravi:

  Da ne pozabiš na Kamperja v Izoli :lol: ,ko boš hodil tod okoli :lol:

 9. GRiSON GRiSON pravi:

  Dare, kaj vse bom še v mojem življenju doživel, meni nič tebi nič in to vse za mojim hrbtom. Hudiča, se sprašujem, le kaj sta vidva počela?

  Sem že montiral kamere, da beležijo vse kar se dogaja okoli hiše, kadar me ni doma :evil: .

 10. dare pravi:

  @ditka, a pogosto hodiš okoli naše bajte :)

  @kamper, ne bom!

  @grisson, zaradi takih kot sem jaz lahko mirne duše ostaneš kar pri psu čuvaju. No,ja,po drugi strani pa….nikoli ne veš!

 11. Dajana Dajana pravi:

  aaaaaaaa Si predstavljam, da je vlatka taka. :D No, saj jo bom jaz tudi kdaj v prihodnosti tudi videla. Pa tudi tebe in še koga. ;)

 12. ditka pravi:

  dare,
  naj te nič ne skrbi,te ne zalezujem :)
  Ja,hodim tam okoli približno enkrat na teden.

 13. dare pravi:

  @Dajana, prepričan sem, da življenje še hrani nekaj presenečenj za nas :) !!

  @Ditka, o nobenih skrbeh ni bilo govora. Pa na škodo se tudi lahko podpišeš. Samo ne z žebljem. Konc koncev pa tudi to lahko saj itak počasi jemlje konec :) !

 14. vlatka vlatka pravi:

  oooooo, dare,

  pa kje jaz živim, da nisem tega zapisa še videla? :(

  Hvala za kompliment. :)

  Drugič pokliči, ko greš od doma, da bom vsaj normalno zgledala. (Vse tiste ceremonije vmes, si kavalirsko izpustil, Hvala Ti.)

  A drugič si pa le vzemi še kakšnih pet minut časa več. Komaj si prišel, pa si že oddrvel ;)

  In: obvezno se spet oglasi. :!: (Grison ni nastavil kamer :D )

 15. vlatka vlatka pravi:

  dajana,

  seveda se bova videli. Še letos. :)

 16. vlatka vlatka pravi:

  bin,

  čisto svoja, ja ;) . Hvala.

 17. dare dare pravi:

  @vlatka, sem že mislil, da sem padel v bridko nemilost :) , ko sem tako izvisel, brez slehernega odziva. No, če bo še kdaj priložnost, se bom zagotovo oglasil. Pa kamere gor ali dol. Saj ta moderna tehnika nam tako ali tako rihta življenje!

 18. vlatka vlatka pravi:

  dare,

  nisi izvisel, le dela drugega sem imela dovolj. Sploh me je pa “zaposlil” commonsenseov blog. IN seveda druge reči za mojo dušo. :)

  Vedno dobrodošel. (Zadnjič te še dobrro nisem videla, tako hitro si odšel ;) )

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !