Pri BLOG-u in muziki ni pardona

9.12.2007 ob 14:48

Včeraj se mi je , verjetno prvič, zgodilo, da cel dan nisem premogel niti želje, niti energije, da bi se vsaj nekaj minut posvetil blogu. Že zjutraj me je namreč doletelo razočaranje glede mojega zdravstvenega stanja. Neznosna bolečina v grlu in vročina od prejšnjega dne sta se namesto za pričakovano izboljšavo preko noči odločile za nasprotno skrajnost. Sicer pa tega stanja ne znam posebno dobro opisati. Saj verjetno sami veste. Bolečine po vseh glidih, vročina, vrtoglavica in vsesplošna »švohost«. Po domače povedano, v tem svojem stanju nisem bil dober….manizašta!
Preko dneva sem se trikrat spravil na noge, spil nekaj požirkov čaja in vedno po nekaj minutah odveslal nazaj pod kovter. Jesti niti nisem poskusil.

Vendar te svoje gripe ponavadi prenesem brez kakšne grozne dramatičnosti. Zadeva mine v dveh dneh, ne jemlem bolniške in vse teče dalje. Tokrat pa je bilo z mojo klavrno kondicijo vse skupaj še malo bolj zakomplicirano. Zvečer, kmalu po peti uri, me je čakalo…nič drugega kot špil. To je tisto, a veste, ko se s svojimi tremi somuzkontarji v Sp. Idriji naložimo v kombi, se peljemo do Vrsnika, naložimo kište, kitare, bobne , harmonike in ostalo šaro in se odpeljemo na dogovorjeno destinacijo, kjer se pozneje obiskovalci našega nastopa radostijo ob zvokih, ki jih radoživo produciramo. Mislm, to je pa kar nekaj od definicije!

No, in po nekako tristopetdesetih špilih kolikor sem jih predihal v svoji zgodovini se mi je včeraj zgodilo, da se pa res nisem videl tam. Vedno ko sem se zbudil, sam razmišljal, kako naj to izpeljem, kakšne so še variante in v svojih brenčečih možganih ugotovil , da ni nobene. Ob petih sem se dvignil na noge, se spravil pod tuš, požrl dva lekadola in se odpravil na zbirno mesto.

Jaz vam celega poteka niti ne bi opisoval. Lahko povem, da se mi je kitara dobesedno gravžala. Imel sem občutek, da bi raje prijel za onega oranžnega polža brez hišice, kot pa za tisto »dratje«. Na srečo me je nekoliko popustilo v grlu, da sem lahko odcvilil nekaj od svojega bekvokala in postajalo je očitno, da bom zadevo prestal. Dobro je bilo tudi, da so mi kolegi nedvomno verjeli, da je z mano nekaj zelo narobe,saj so prvič videli, da se Dare ob obloženi mizi celo noč skoraj ni dotaknil hrane.

Zabava je bila privatnega značaja, praznovaje štiridesetletnice, zato me je močno skrbelo , da bo trajalo do jutra. Ko smo končali kmalu po tretji mi je neskončno odleglo in za sicer še vedno klavrno počutje mi je postalo popolnoma vseeno. Preživel…yes..alive. Naložimo kište in odvratne kitare in ajd domov. ………

…….zbudil sem se ob poldne in bil sem dosti boljši kot prejšnji dan . Pri kosilu sem celo nekaj zaužil in potem sem nič drugega kot sedel za računalnik. Takoj sem ugotovil, da se na daretovblogu ni veliko dogajalo. Ja, blog ni krneki, kar bi živelo samo od sebe. Treba ga je hraniti in se mu posvečati. Ne smeš ga pustiti samega zaradi vsake usrane gripe.

Nikakor, za muziko in za blog ni izgovorov!

 • Share/Bookmark
 

13 komentarjev na “Pri BLOG-u in muziki ni pardona”

 1. kamper kamper pravi:

  Imaš prav :smile: tudi jaz sem opazil,da ga je potrebno hraniti kot domačega ljubljenčka,če hočeš, da ti vrača veselje :lol:

 2. strojnik strojnik pravi:

  Bo že malo potrpel, ko mora…
  Se je treba tudi drugim stvarem posvečati in je normalno, da za vse ni časa… ;)

 3. zdravje pravi:

  Če ti še za hrano ni bilo, potlej si moral biti pa fejst narobe. Torej, kakšna zapečena krača ti gotovo ne bi teknila, kaj?
  Čajčki, limone in drugi pripomočki, počitek….to prežene gripo ;-)
  No, glavno, da si spet v akciji :-)

 4. Darja pravi:

  O, pismo… Ni hujšega kot bil z gripo na odru. Vse gre na živce, vse je preglasno. Hočeš nekaj odkrakat v mikrofon, pa je za umret zraven. I know the feeling. Upam, da čim hitreje mine.

 5. likard37 likard37 pravi:

  Hvala Zdravje in Darja, najhujše je že minilo. In če sem to prestal bom tudi še teh pet ali šest akcij, ki me čakajo v decembru.

 6. GRiSON GRiSON pravi:

  A se je že začelo, še dobro, da je pri nas kakšna stopinja več in nam je marsikdaj prizanešeno. Sicer pa zdravje ve, kako se taki stvari streže, C viiiiiittaaaaamiiin.

 7. likard37 likard37 pravi:

  Pa vsake toliko kakšen šnopc…ampak na preventivo ponavadi pomislimo, ko je že prepozno, a ne?

 8. 1danica 1danica pravi:

  Ja, gvišno! Ti pa šnopc!! Saj te je fajn brati tukaj, tudi na žuru so te bili gotovo veseli, ampak… Pazi nase!

 9. nevenka nevenka pravi:

  Blog te vsekakor počaka in tisti, ki te beremo tudi.

 10. fittipaldi fittipaldi pravi:

  Ta špil je moral biti res mukotrpen. Sem dostikrat že bil na špilih, kjer so akterji bili alkoholno že čisto izmučeni, komaj držali kitaro in sebe nasploh, pa so se najbrž počutili bolje, kot ti (kar ne čutiš, ne boli? :lol: )

  Hec, pozdravi se.

 11. likard37 likard37 pravi:

  ja, hvala vsem za skrb. Saj ni več hudega. Te moje gripe so kratke in opasne,tako da je najhujše že mimo. lp

 12. sosed sosed pravi:

  upam, da si se vmes že pocajtal. se pa strinjam s tabo – blogu in muski bi dodal še kakšen pir, drugače smo pa tu nekje :)

 13. vlatka vlatka pravi:

  likard,

  moral bi poslušati I. Mlakarja ;) ;)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !