PRVIČ PA ŽE NE!

25.11.2007 ob 23:38

Francl je na večer kot že velikokrat prikolovratil v oštarijo. Bil je zadihan saj je od tam kjer se je poslovil s svojo punčaro pa do oštarije strma in dolga pot. Bil je žejen, slabe volje in še nekaj ga je tiščalo. Dobesedno. Polne hlače je imel tistega pritiska in strašno sit je postajal tega, da hodi pri zrelih sedemnajstih z do bolečine trdim od svoje babe, sicer še skoraj dve leti mlajše deklice. No, saj je bila Lenka simpatično dekletce in tudi malo zatreskan je bil od začetka, ampak zdaj je pa počasi postajal nervozen in neučakan .
Stopil je v gostilno k družbi, ki mu pri njegovi težavi ni ravno pomagala. S hvalisanjem o svojih posteljnih podvigih so njegove frustracije samo še poslabševali. V te zgodbe se je vključil šele po četrtem špricerju in takrat je počasi imel tudi on kaj povedati. Saj ravno tako neumen ni bil in je pač samo ponavljal nekatere izmišljene , malo obrnjene detajle in laži strašnih izkušencev..
Kljub temu, da je vedel da so njihove zgodbe samo nakladanja, je vseeno domneval, da je strašna resnica ta, da je edini od klape še devičnik in temu, to je z vsakim kozarcem bolj zagvišno vedel, je treba narediti sakramenski konec. Zvrnil je še en gemišt in med pestro debato zapustil druščino. S pogledom je le še ošinil možakarje, ki so se med srebanjem vinčka posmehovali mladim golobradcem. Akcija!
Točno je vedel kaj mu je storiti. Saj je tudi v njihovi vasi živela vaška dama, ki je reševala vprašanja prvih korakov in vpeljevanja v svet odraslih. Julka se Franceljnu ni kaj prida dopadla. Bila je zvampana in zanemarjena babnica. In grozovito stara. Preko trideset, se mu je zdelo. Ampak….
Na drugem koncu vasi je potrkal po tistem oknu!
Julka je prišla kar na vrata. »O« je rekla razposajeno, »ti pa nisi še bil na obisku! Kaj te je pa prinesel za en čudež božji?»
»Ah, nič!« je mencal in stopil korak nazaj »samo, tako, mimo sem šel pa…«
Takrat ga je izkušena babnica zgrabila za roko in zadrega okoli pozdravljanja je bila v hipu rešena. Sedla sta in natočila je namiznega. Malo bi se branil, saj ni bil več trezen po drugi strani pa trezen ne bi niti hotel biti. »Scat moram iti!« je rekel ko je izpil. »O le pojdi » mu je rekla in se pomenljivo nasmehnila,«tam na levi!«
Šel se je olajšat in medtem so se mu po glavi podile zmedene misli in pomislil je na Lenčico in spet na zmečkan Julkin fris in njeno skuštrano frizuro. Odločil se je, da bo opustil svoj načrt.
Stopil je nazaj v kuhinjo in že hotel reči nekaj okoli svojega odhoda, ko ga Julka , ki ga je že napol naga čakala pred vrati , zgrabila in na hitro položila na kavč.
Poti nazaj ni bilo več. Fant je grabil in mečkal in sopel na babnici, ki je medtem ko je komaj zadrževala smeh mirila fanta , naj vendar počaka, saj menda ne gori voda. A Francu se je zdelo ravno to, da mu vse nekaj gori, da je vse mokro in da ga vse bolj bolijo zadeve tam spodaj in da se mu tudi v glavi vse bolj vrti.
Julka je kljub njegovi obupni nerodnosti zadevo speljala na pravo pot in po minuti neobčutene divje telovadbe se je Franc zvrnil z nje in obsedel na robu kavča v obupni zadregi, razočaran nad sabo, razočaran nad bednim dogodkom in v neizmerni želji, da bi čimprej odšel.
»To je bilo pa prvič, a ne?« Julka je imela na obrazu izraz , ki ga je še dodatno poniževal in poudarjal njegovo nerodnost. Brez odgovora se je hitel oblačiti in odpravljati iz Julkine bajte. Ni ga zadrževala, le z nasmehom ga je pospremila ,ko je odšel proti vratom. A tam se je sunkovito obrnil in uporniško zarenčal………..
»Ni bilo prvič ne, že veliko sem jih , da veš! Ampak, da bi jo imela katera tako nizko tam spodaj kot ti, kaj takega pa še ne! »
….in je oddirjal v oštarijo.

 • Share/Bookmark
 

26 komentarjev na “PRVIČ PA ŽE NE!”

 1. likard37 likard37 pravi:

  “Izziv” za ta zapis sem kot mnogi od vas dobil od Blogorole in v ta namen sem stipkal to zgodbico. Ko sem končal je imela blizu 5000 znakov in imel sem obilo težav da sem jo zreduciral na željenih tri jurje. Drugače pa gre za (kao) resničen dogodek, če ne pa vsaj resnično pripovedovanje starejšega možakarja.

 2. nordstar nordstar pravi:

  Pravi mini literarni biserček, kmecka zgodba z nedorečenim dodatkom seksa.

 3. Dajana pravi:

  Vau. ;)

 4. PrekleZaKurnk PrekleZaKurnk pravi:

  Ma kej je to res tru life storija? Kej je blu res kostenlos? Ku bi mel mi tako fjst babo…
  Slog pa precej sepa. Lahku bi blo bl doziveto. Tku vsaj jest pravm. Je pa fejst storija.
  Pa kaj je ta prvic neka pezdarija? Me ze ni blu en cajt kle…

 5. likard37 likard37 pravi:

  @nordstar, hvala

  @Dajana, wauDajanaonmyblog, hvala too

  @PrekletZakurnk, mogoče je nekaj doživetosti izginilo med tistim neljubim krajšanjem, ki ga omenjam v prvem komentarju. Seveda pa so tu še druge omejitve, Im not fuckin’ Dostoyevski, man!
  Aja,pa dobr da si spet KLE!

 6. Poezija N pravi:

  :-) prav zanimivo in živo si opisal tale ognjeni krst.
  Se mi zdi dovolj iskreno in še s kančkom humorja.
  Zgodbica lepo steče od začetka do konca in ima vse potrebne sestavine.
  lp
  Nevenka

 7. strojnik strojnik pravi:

  ;)

 8. Dajana Dajana pravi:

  @likard37: Oprosti, ampak nisem vedela, da je to tvoj blog! Dostojevski pa čisto komot lahko postaneš. Vsak dan napiši tako zgodbico, pa bo. Ljudem zelo všečen slog! ;)

 9. Blazz Blazz pravi:

  Hehe. Zanimiv zapis. :)

 10. vetervlaseh vetervlaseh pravi:

  men je slog čist ql… zgodbica pa tud… ;)

 11. kamper kamper pravi:

  Dobro,dobro in življensko :smile:

 12. mile pravi:

  Sam da je problem rešen

 13. Darja Darja pravi:

  Simpatično, ful… Sem se prav zabavala ob jutranjem kofetu med branjem tegale utrinka.

 14. katarina katarina pravi:

  a tko, bla je grozovito stara. Preko trideset :) o majko moja. jaz imam 34 let, pa se mi zdi, da nisem prav nič stara. najbrž zato, ker se ne pečam z 18-letniki. :)

  dobro napisano.

 15. ramalak pravi:

  saj za sedemnajstletnike so tisti čez 25 grozovito stari
  ampak mi okrog štiridesetih smo tako ponosno zadovoljni in v res najboljših letih dosedanjega življenja

 16. likard37 likard37 pravi:

  Cankar je pisal v svoji kratki prozi ( ne vem ker komad) o priletni ženski. Morala jih je imeti preko petinštirideset je še dodal. Po mojem občutku jih mora imeti v teh časih baba vsaj 70, da jo lahko imenujemo priletna. Torej je vse zelo relativno, tako glede na čase , še bolj pa na to koliko se ljudje trudijo biti dolgo časa mladi in koliko se ljudje mladi počutijo. Btw. bila pa je enkrat v davnih časih tudi zame ena dvaindvajsetletnica če že ne stara pa vsaj zelo zrela iskušena ženska :)

 17. nordstar nordstar pravi:

  Likard, čakamo na pripoved o tej tvoji stari in zreli 22-letnici. Make it soft :)

 18. Mohor pravi:

  Pridružujem se nordstar-ju !

 19. zdravje pravi:

  V davnih časih …. ojoj, nehaj ga no biksat. Zdej me je pa že mal zaskrbel ;-)
  Lepo se bere, fajn, hvala!

 20. likard37 likard37 pravi:

  Nordstar in Mohor, če me kdaj napade kakšen navdih okoli mojih tovrstnih doživljajev , se bo menda že lahko tudi to zgodilo….soft ali manj soft , kdo ve ?!

  Zdravje, čemu skrb? Tako kot mlado, staro, izkušeno, zrelo in podobne zadeve je tudi davno zelo podvrženo relativnosti!!!

 21. zdravje pravi:

  Ja, drži, mi je že boljš :-)

 22. Blazz Blazz pravi:

  22 – stara? zdaj pa res že mičken pretiravate! Že mene ratuje strah, le še 4 leta mam do 22! :D

 23. tovaris tovaris pravi:

  heh prav res, Blazz:)
  Sicer pa tisto zgoraj omenjeno, da so nam 25 letniki stari, velikokrat kar drži.

 24. vlatka vlatka pravi:

  Ja, fant ni pač vedel, da je to “tam dol” ;) ;)

 25. likard37 likard37 pravi:

  Vlatka, menda je bilo potrebno zelo malo časa , pozneje pa je že sam lahko drugim pravil kje je kaj! :)

 26. zdravje pravi:

  hehehe, ta se je pa hitro učil :-)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !