OLD MAN’ s ADVICE

1.10.2007 ob 18:32

Včeraj je začela svoje študentsko življenje že moja druga princeska. Odpeljala se je s svojim fantom in rekel sem ji »živjo« in vse je bilo pač čisto normalno. Nič ni kazalo, da gre v resnici za velik, kaj velik, ogromen korak. Da gre otrok od doma, kjer je v preteklosti »manjkal« le zanemarljivo malo dni . Da si gre ustvarjati svojo prihodnost. Da dela enega največjih korakov k samostojnosti in predvsem, res predvsem, da na nek način zapušča mamo, sestrice in nenazadnje svojega starega.
Če se mi v takšnih situacijah pred očmi riše mati, ki si s krilom briše solzne oči in ostali otroci, ki na železniški postaji neumorno mahajo svoji sestrici, ki odhaja nekam daleč, mi je glede starega padlo na pamet, da mora otroku ob odhodu z resnim, jeklenim izrazom na obrazu nekaj povedati, dati nasvet. Povedati mora nekaj modrega in trajnega, nekaj kar si bo dete zapomnilo in se včasih veliko kasneje kdaj pohvalilo ljudem »Ja, to mi je pa moj foter povedal!«
Seveda včeraj popoldne ni bilo takšnega dramatičnega vzdušja in kljub dogajanju smo bili normalno dobre volje, me je pa ravno tista zadnja postavka že cel dan begala in mi dajala misliti. Sam študent nisem bil nikoli in se ne morem delati kaj prida pameten okoli tega, vendar pa…brez izgovorov:

Torej: Petra, čimbolj marljivo se spoprimi s študijem in čimbolje prenašaj napore in pritiske, ki jih bo ta čas prinesel, hkrati pa ne pozabi na svoja veselja in srečo in poskrbi, da bo tudi študentsko življenje dalo tebi kar ti pripada.

 • Share/Bookmark
 

9 komentarjev na “OLD MAN’ s ADVICE”

 1. enadanica pravi:

  Ja, kar nekaj nas je takih… Po svoje jim zavidam, tem puncam, njihovo samozavest, iznajdljivost in veselje, stvari, ki jim jih tudi od srca privoščim. Malce upam, da imam pri naši tudi sama kaj zaslug, da je taka. Po drugi strani vem, da je to naravna sprememba in prav je, da se je zgodila. In upam, da jim bo prinesla kaj lepega.
  Spet po drugi strani … te pa malo stisne.

  Srečno!

 2. bronte72 bronte72 pravi:

  Lep nasvet – “stari” je pomislil na prvo in drugo. Naj bo obojega dovolj :) In srečno Petra!

 3. vanja pravi:

  uh, jaz imam pa dva mala in me kar stisne ob misli, da bosta enkrat velika in odrasla in bosta odšla v ta grdi svet. Upam, da me bodo ti občutki kmalu minili, ker deset let nazaj bi bila sama nad seboj čisto zgrožena zaradi tega.

 4. drmagnum drmagnum pravi:

  Vse dobro na poti znanja tvoji Petri.

 5. Mohor pravi:

  Pridružujem se dobrim željam očeta Dareta in tudi sam želim Petri čimmanj stresna in kar se da uspešna študijska leta. Go Pjetrčk!

 6. likard37 likard37 pravi:

  @enadanica, bronte72, vanja, drmagnum, hvala za prijazne komentarje.

  @mohor, sivi tiču, tebe moram pa prav posebej pozdraviti. Kot prvo bi te povprašal , kje si hodil toliko časa? In potem po dolgem času spet komentar in to ob pol šestih zjutraj ????

 7. sosed sosed pravi:

  ooo, tole je blo pa full lepo… bravo stari! in seveda srečno Petra!

 8. Darja pravi:

  Ufff… Počakaj, da dekle najavi, da se bo poročila… To bo šele trenutek. ;)

 9. ddoenekset pravi:

  Hello! Good Site! Thanks you! haermhbjoed

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !