REZULTATI RAZISKAV

11.09.2007 ob 20:40

Kot tipičen predstavnik svojega rodu se s stvarmi, tudi tistimi neprijaznimi in zoprnimi, sprijaznim. Ne borim se proti novim pravilom na ulicah, ne nosim na shodih velikih transparentov, ki bodejo v oči in segajo v srce, ne postavljam s svojim pravičnim bojem pod vprašaj vsakdanjih rutinskih potreb, ki jih imam sam in moji dragi. Zakone in predpise, ki mi jih servirajo veliki možje sprejmem. To storim včasih z zamahom roke, včasih z nejevoljo, kdaj pa tudi s pravo globoko žalostjo in jezo. Kakorkoli pa že poteka to sprejemanje novosti, v vsakem primeru se mi že takoj v naslednjem trenutku vklopi nek nezavedni mehanizem, ki se loti prilagajanja in vdajanja v zadevo, ki je morda bila še malo prej nezaslišano nemogoča.

Potem pa, ko se po svojih najboljših močeh vživljam v novo realiteto, takrat se pojavi nekaj česar pa moj organizem preprosto ne more predestilirati, nekaj kar ne more normalno skozi moj prebavni trakt in mi zaradi tega povzroči izpuščaje , podpazdušni srbež in drastično zmehčano stolico.

Govorim o rezultatih raziskav, ki jih v našo nedvomno korist izvedejo ravno tisti, ki so maloprej posegli v moje navade , razvade in želje. No, in sedaj oni raziskujejo vpliv te svoje poteze na moje bivanje. In glej ga šmenta! Čeprav sem jaz stanja žalosten, čeprav me vse skupaj jezi, čeprav se spuščam v stanja nostalgičnega malodušja in mi v trenutkih duhovne šibkosti gre celo malo na jok so rezultati nenavadno v prid in podporo ravno in ničemur drugemu kot ravno tej isti neumnosti, ki me tako nemarno mori.

Na Te-ve ju, radiu, v cajtengih in na vsakem koraku me zasipajo s podatki, da sem si tega pravzaprav želel. Ja, tega sem si želel, to sem potreboval in brez tega bi menda skorajda ne mogel več živeti.

Če se poskušam takemu klobasanju kakorkoli upirati se izkaže, da za to nimam kakšnih posebnih možnosti. Golorok in šibak se znajdem na bojnem polju z oči v oči z mogočnim orožjem in dih jemajočo relikvijo.

Ja, nasprotna stran ima »rezultate raziskave«.

Tehnična izvedba takšne raziskave mi seveda ni kaj prida znana. V glavnem gre seveda za naključna telefonska anketiranja in suhoparna štetja ‘zajev’ in ‘protijev’. Analiziranje ljudi in njihove reakcije na takšno zbiranje podatkov seveda tu ne pride na vrsto. Nobeden se nikdar nima časa vpraševati kakšne motive ima lahko npr. zagrenjena gospodinja, da podpre zakon , ki bi morebiti vplival, da bi njen dedec manjkrat obvisel v oštariji. Ja, vem, beden ekzampl!

Bolj se mi zdijo tipični ljudje, ki se v situaciji ko so nenadoma vprašani ne znajo vživeti v svojo trenutno anonimnost in odgovarjajo obremenjeni s spodobnostjo , splošnim mnenjem in podobnimi neumnostmi. Da ne bo pomote, čisto mogoče malo spadam tudi sam med takšne tipe.

V glavnem, rezultat raziskave je po pravilu, da je po dosti dolgem raziskovanju rezultat vedno lahko kakršenkoli, takšen, da se moram poleg izgube sprijazniti še s tem, da sem konec koncev z izgubo še celo zadovoljen. Nič ne pomaga, če moja čutila na terenu beležijo absolutno drugačne podatke.

» Mislim« bi mi v slučaju da bi znal govoriti rekel program za avtomatsko obdelavo podatkov, »Mislm, a zdaj se boš pa ti delal pametnega?!?«

In res se ne morem delati pametnega. Niti pojamrati nimam komu. Počutim se kot v svojih vojaških letih, ko sem moral ponavljati, da sem prostovoljno v uniformi ali ko sem zaneseno solidaren bojda prostovoljno delal po eno soboto na mesec za svoje južne brate.

Vse pa lepo teče naprej. Komur resnica paše, jo sprejme z razširjenimi rokami, komur ne, ta ima samo še eno stvar več s katero se mora čimprej sprijazniti. Jaz se v takšnih slučajih postavljam nekaj vprašanj; kdo si lahko dovoli da mi govori kakršenkoli drek, ki mu pade na pamet in predvsem …če se to že pač sme…… KAJ JE PA SPLOH ŠE RES?

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “REZULTATI RAZISKAV”

  1. enadanica pravi:

    Je že tako, da iz samih majčkenih resnic (odgovorov posameznikov) naredijo eno veliko laž, kot komu paše. Tej se pa reče statistika.

    Včasih tudi transparenti niso slabi, da tistih par vsaj ne misli, da se vsem zdi, da imajo prav. Če jih nekaj tisoč meni drugače, mora že biti nekaj na tem. Ampak ne na cesto vsakič, ko ti stopijo na žulj – ob prevelikem številu raznih demonstracij bi le-te doživele prehudo inflacijo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !