JESEN JE ČISTO V REDU

4.09.2007 ob 18:57

Prijazen komentator ene mojih objav je napisal, da ga moji prispevki spomnijo, da včasih pa le ni vse tako slabo in da je marsikaj na tem svetu tudi dobrega. Pa menda! Poglejmo samo skozi okno in se zamislimo nad jesenskim vremenom. Bolje bi bilo , da prej ne bi prebirali postov na blogosu, ker pol ljudi tam jamra zaradi raznoraznih težav z neprijaznimi temperaturami in še bolj neznosnim dežjem. Pa vendar, to kar se zunaj dogaja je čisto naraven in zelo pričakovan pojav. Opozarja nas, da je poletje mimo, da so morske dogodivščine, večerna posedanja pred lokali, žurke na prostem in romantika v naravi za nekaj časa odšli v varno zavetje naših spominov in v tem ni posebnega smisla iskati kaj tragičnega.
Sam mislim, da je čas , ko se poletje preklaplja v jesensko fazo čisto v redu. Sicer, da ne bo pomote, imam poletje bistveno rajši od ostalih letnih časov, vendar sem se v vseh teh svojih letih nekako uspel naučiti, da imajo naravni ciklusi vse svoje faze enako pomembne in če se znamo potruditi tudi vse lepe in prijetne.
Tega sem se pravzaprav moral naučiti, saj sem bil v podobnih situacijah v določenih obdobjih življenja žrtev dokaj hudih malodušij. Končevanje vikenda, počitnic, poletja…..vse to je redno imelo name zelo mučne učinke. V skrajni fazi poletja (npr.) že nisem znal uživati samo zaradi misli o prihajajoči sivi jeseni.
Kaj se je zgodilo, da sem začel razmišljati drugače, tega niti ne vem natančno, sem pa prišel v fazo, ko se vsakega letnega časa po svoje veselim in noben ponedeljek po dopustu me ne spravlja več v nikakršen obup. Zelo verjetno je temu pripomoglo to, da imam za vsak letni čas dovolj načrtov in za vsako obdobje primerno delo.
Nekje sem pred časom prebral, da imajo ljudje , ki iz našega podnebnega pasu odidejo živet v tropske kraje od vsega največ težav ravno zaradi tega , ker leto tam doli nima ciklusov. Preprosto je dan enak dnevu in tudi največji navdušenec nad takšno klimo v določenem času začne pogrešati spremembe.
Človek tam ugotovi , da sončno in vroče vreme ni lepo kar tako samo po sebi. Vetrovna jesen, mrzla zima in deževna pomlad so zaslužni za to, da so poletja tako krasna.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “JESEN JE ČISTO V REDU”

  1. GRiSON GRiSON pravi:

    Vsak poletni čas ima svoj čar, meni so vsi naj naj, no le mraza pa ne maram preveč ;) . Sneg in mraz sodita v gore, kjer se radi smučamo :D , haha.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !