NAM PA TO ŠE VEDNO GRE!

7.06.2007 ob 20:36

Spet je bil lep sončen dan. Upam, da ste v tem globokem literarnem uvodnem stavku zaslutili metaforo. Gledano s preprostimi očmi, ki ne raziskujejo, ki ne vidijo dlje od roba unionove marele je bil ta dan resnici na ljubo daleč od sončnega. Bil je prava demonstracija uscanega vremena. Sonce smo v naša srca pripeljali člani tokrat kvalitetno razširjenega omizja, ki se je za spremembo nagnetlo pod (že omenjene) marele za tri štiri združene mize. Posebej bi od prijetne družbe tokrat omenil spoštovanega župana *, ki nas je tokrat zbral okoli sebe , da smo mu pomagali zaliti njegov rojstni dan. Svoje prijatelje je pogostil tako kot se spodobi. Celo dogajanje smo združili še s slovesno otvoritijo RENT a PONY a. Tukaj

Za malo stare muzike je bila tu tudi zaprašena Moriss-ka
zaprašenka dneva

Za dobro hrano sta poskrbela Nataša in naš Edo.

EDO

pijača pa je bila kakopak tudi na razpolago. Za višek včerajšnjega dne bi kljub vsemu dogajanju izpostavil govor našega slavljenca. V svojem stilu rutiniranega retorika, je poudaril svoje veselje ob dejstvu, da smo še vedno sposobni ohranjati svoje prijateljstvo in se družiti kljub temu, da nas tempo življenja in vse mogoče novodobne navade oddaljujejo od tega. Tukaj bi še jaz pristavil svojo misel. V teh dneh v več debatah na blogih potekajo polemike okoli nostalgije, okoli marsičesa kar smo imeli v preteklosti, pa menda tega nimamo več. Jaz bi dal ravno druženje s prijatelji, solidarnost in prostovoljno delo v takšni skupnosti daleč pred vse ostale zadeve, ki se jih zelo pogosto opeva v teh razpravah. So pa te vrednote tudi najbolj odvisne od nas samih in zelo, zelo malo od razpada držav in režimov.
omizje

* župana kličemo tako, ker je bil nedavno predsednik (precednik!!) krajevne, bil je tudi županski kandidat ( pa je izvisu) , predsednik društva GRČA in verjetno še kakšnih trideset društev in organizacij v katerih se je pojavil. Trenutno je predsednik košarkarskega kluba. Od vseh teh funkcij ima seveda tudi precej koristi. Ponavadi se te kažejo v tem, da lahko prevzame vse organizacijske zadeve, fehtanje sponzorjev, stotine telefonskih klicev, obiske sestankov in podobne dobrobiti.

 • Share/Bookmark
 

3 komentarjev na “NAM PA TO ŠE VEDNO GRE!”

 1. sosed sosed pravi:

  Se strinjam. Stvari sploh niso tako kritične. Samo cajt si je treba vzet.
  Bi si pa z veseljem sposodil tole vašo marelo. Moji pikniki so namreč kot po pravilu vedno pospremljeni z dežjem in posledično peko v ponvi ter obedom v garaži…

 2. jest pravi:

  Ja tudi jaz bi se vam pridružil ker sem opazil dobrega koha.Po njegovi lepo oblikovani postavi morajo dobrote iz žara biti ODLIČNE.Le tako naprej (HIŠA).

 3. kar edn pravi:

  Ja tud tu je šlu nikoli več ne bo kot je nekdaj bilo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !