KOMENTARJI!?

28.05.2007 ob 22:47

Par minut nazaj sem skočil pogledat kaj je bila moja prva objava. Olajšano sem opazil, da ni bila podobna tisti molitvi, ki jo marsikateri vrže na Blog za uvod ob svoji pridružitvi. Ta ponavadi zgleda kot kupček opravičil in vnaprejšnih opozoril na domnevno nekvalitetno vsebino. Za piko na i pa je ponavadi dodana še tista lepa opazka:«Saj to tako ali tako pišem samo zase!«
Prvič: Bloge so se zmislili drugi, tako so mi dali udoben nezahteven medij, da lahko to počnem. Če bi bil še boljši bi izdal knjigo, če bi bil čisto zanič, ne bi vedel katere tri tipke moram pritisniti, da mi izpiše @. Mimogrede, poznam miljon ljudi, ki se ne bi nikoli lotili niti tega. A je prov?
In tega nikakor ne delam samo zase. Če bi hotel to imeti zase, bi pustil v računalniku ali pa kar v glavi. Mogoče bi lahko sprintal na papir in nosil s sabo, da si stvari preberem kdaj v težkih trenutkih. Ne, ne nič od tega! Jaz na svoje misli, zmedene, jasne , pametne, bizarne, zgrešene, bogokletne in naivne pričakujem odziv. Pričakujem pozdrave, kritiko, pohvalo in posmeh . Nekaj od tega bom vzel kot izziv, drugo v razmislek, tretje mogoče kot spodbudo. Z vsem skupaj pa bom zadovoljen . To bo zame znak, da sem bil deležen majhnega a sorazmernega, pripadajočega deleža slave.
Za nagrado, ker ste se potrudili prebrati to mojo ekspresijo vam poklanjam pesmico iz mojega starega, naivnega poetskega opusa. Tega je že preko deset let in še sedaj se spomnim kako sem se ob tem dobro počutil. Včasih komaj čakam, kdaj me spet zagrabi, da bi napisal dvajset novih pesmi.

PUSTITE NAJ DIHA

Novih dvajset pesmi bom napisal,
novih dvajset sprehodov in
novo prgišče opravičil za nedelo neopravičljivo.
V kozarec bom natočil spet meglo iz svojih žil
in družno bova spila ostanek
na sedmini moje domišljije.

In knjigo bom položil pod shrambo spominov,
lajšala bo noč počitka,
slabo vest bo obtežila,da bo tam ostala,
a z mano šlo bo pojasnilo:

Kaj je s tem fantom?
Je vodstveni delavec?
Politik?
Sprevrženec?
Bioenergetik ali ekolog?

Samo poet je-
Pustite ga naj diha.
Zaljubljeno ima srce.

  • Share/Bookmark
 

1 komentar na “KOMENTARJI!?”

  1. sosed sosed pravi:

    Če že pri Sonji nisva skup prišla, se mi zdi, da bova na teh straneh bolje shajala. :)

    Odličen post (naj bo ta komentar uvrščen med tiste za vzpodbudo)in še boljša pesem – imaš še kakšno iz opusa na zalogi? obljubim, da bom za pokoro prebral še kak post ali dva…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !