25. MAJ !!!!!

25.05.2007 ob 14:01

Spoštovani obiskovalci moje skromne pisarije, zdi se mi, da skoraj moram nekaj napisati o petindvajsetem maju! Torej:

24. maja 1941 se je rodil v Duluthu v ameriški zvezni državi Minnesota v židovski družini Zimmerman fantiček, ki so mu dali ime Robert.. Ko je bil star 6 let se je družina preselila v Hibbing. Pri osmih ali devetih letih je igral klavir – brez kakršnih koli učnih ur je kar razbijal po domačem klavirju. Zelo solidno je igral tudi orglice. Ob dopolnjenem desetim letom je dobil še ceneno kitaro znamke Sears Roebuck in držalo za orglice, ki ga je nosil okoli vratu. Po končani srednji šoli je odšel poln navdihov in z jasnim ciljem »postati slavnejši od Elvisa« v New York.

S svojimi prvimi komadi, ki so imeli že v začetku zelo angažirana besedila je precej nastopal v folk klubih in kmalu postal precej znan v študentskih krogih. Spoznal je takrat že dokaj znano Joan Baez in po nekaj skupnih nastopih začel tudi koncertirati

S precejšnim številom himničnih protestnih uspešnic je postal v naslednjih letih idol cele generacije mirovnikov, hipijev in ljubiteljev angažirane protestne muzike. Kot avtor je bil vseskozi zelo ploden in se ponaša po štirih desetletij delovanja s skoraj petdesetimi zelo raznolikimi albumi.

Doživljal je mnoge padce v svoji dolgi karieri, predvsem pa je bil vedno zelo slab v živih nastopih. Poleg tega njegovo nosljajoče jamranje v današnjih časih težko najde poslušalce.
Jaz osebno možakarja še vedno kar spoštujem, čeprav globjih pomenov precejšnega dela njegovih tekstov ne razumem najbolje. Lahko pa rečem, da skoraj ne mine dan, da ne bi z radia zaslišal kakšne njegove pesmi. Večinoma gre za posodobljene verzije, ki jih prirejajo glasbeniki vseh mogočih žanrov.

Ja, gospoda, 24.5.1941 se je rodil BOB DYLAN. Pa 25-etega ?? Ja, takoj naslednji dan je bilo pa 25-etega!!!

 • Share/Bookmark
 

5 komentarjev na “25. MAJ !!!!!”

 1. nada pravi:

  Bob je bil legenda, dan mladosti pa je večna.

 2. likard37 likard37 pravi:

  Bob je še vedno legenda. Kaj je že tisti dan mladosti?

 3. janton pravi:

  25. maj je dan mladosti, ja.

 4. janton pravi:

  http://www.izklop.com/?url=links/start&a=open&id=25906&srckeyword=dan%20mladosti

 5. jest pravi:

  Včasih sa mojmu parjatlnu abejsl zastave za rojstni dan atkar je Juže šov jih tud nemu ne več a zej viš kak sa eni praznoval sam Juže je biv pa zakon mi omladina Titava (Mi sma Titaji,Tita je biv pa naš.)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !