KDO JE TA “GLASBENIK”?

28.04.2007 ob 19:08

Skoraj šestdeset jih ima. Lahko bi tipa pustil na stara leta na miru, ampak lahko bi tudi on pustil mene na miru. Tako pa mi je eno svojih starih maloumnih uspešnic zagrčal z malega ekrana v večernem elitnem terminu. Kakšno petje, kakšen tekst kakšen nastop! Saj ne morem verjeti! Spraševal sem se kaj si vraga mislijo pravi muzikanti iz big banda, ki morajo spremljati to skrpucalo. Nikoli nisem posebno raziskoval kako se je skozi svojo kariero prerinil s svojo blefersko kvazimuziko in kakšno pomoč je pri tem imel, zdaj pa mislim da je napočil čas, da bi pri vseh naših dobrih in šolanih avtorjih, pevcih (in predvsem pevkah) komu drugemu dali prostor na odru. Se opravičujem za svojo nejevoljo in da gospoda nizkotno napadam varno skrit za tipkovnico ampak to je pa prehudo in….ne morem spoštovati človeka, ki je v življenju napisal in v menda ljubezenski baladi posnel verz KO PONOČI DRUGI TE BOŽA, POKA MI KOŽA:

 • Share/Bookmark
 

12 komentarjev na “KDO JE TA “GLASBENIK”?”

 1. nora nora pravi:

  kdo je ta :O

 2. likard37 likard37 pravi:

  pegasto, škilasto, grimasasto, no, no!!

 3. andreja pravi:

  a ima špegle pa rdeče hlače?

 4. Mohor pravi:

  Tega gospoda sem prvič slišal pred približno 30-imi leti v Mladinskem klubu.Tedaj mi je bil s svojo kitaro in orglicami še kar simpatičen in,nenavsezadnje,špilal je Dylana,hvalabogu.Simpatičen mi je bil tedaj,tedaj in samo tedaj.Potem je sledila njegova “bleščeča” kariera…Kako že pravi naš znani kolumnist? USTAVITE ZEMLJO,RAD BI IZSTOPIL!

 5. simm simm pravi:

  Pa kar naprej bo vabljen in zaželjen!
  Prehiti Kawasaki, zajahaj svoj ego …

 6. jest pravi:

  Pust ga ka je šima(sam par prirejenih komadov pa je dobrih)

 7. haro pravi:

  pohitel sem na sazas.org in glej ga zlomka.. strička tomka :) a si tega mislu?

  Matjaž Zupan, predsednik
  Leto pooblastila: 1996

  Matjaž Zupan je bil rojen v Kranju 27.01.1969. Z glasbo se aktivno ukvarja 24 let. Zadnjih 19 let je član skupine California s katero je posnel vrsto uspešnic, pri katerih je v večini primerov avtor glasbe, besedila in aranžmaja. Največji uspeh je dosegel z zadnjo ploščo Še 1000 kilometrov, ki je dosegla trikratno platinasto naklado. Piše skladbe tudi za druge uspešne izvajalce kot so Miran Rudan, Anika Horvat, Mambo Kings in drugi. Član Združenja SAZAS je od leta 1996, funkcijo predsednika UO Združenja SAZAS pa je prevzel leta 2005.

 8. dare dare pravi:

  Hvala za komentar. Seveda sem mislil T.D. zato me je zmedlo tvoje poročilo o Matjažu Zupanu. Glede njega kot avtorja nimam pripomb. S Kalifornijo je pokazal precej izvirnosti in vsega ostalega. Tudi sicer moj tekst (konjarina) ni tako zelo kritičen. Je predvsem predstavitev deset let starega spisa, ki se slučajno nanaša na aktualno problematiko. Kot ohcetni muzikant tudi ne bi imel ničesar proti znosnemu prispevku za AP, mi pa močno gre na živce ta predpotopni pristop. Vsak, ki karkoli ve o veseličarstvu , mu je jasno da ne moremo predložiti pred nastopom spiska s točnim programom in do sekunde dolgim trajanjem vsake kur.. pesmi. Itd,itd..!

 9. haro pravi:

  men je tud california všeč..

  ma jst ne najdem kdo bi to bil

 10. dare dare pravi:

  A Domicelja? Saj ne vem, koliko časa je bil na SAZAS u šef, vendar že to , da je bil tam zraven je bil totalen paradoks. Potem sem samo čakal kdaj bo direktor Klinar ali Kaurič :) !

 11. Nevenka pravi:

  A Domicelj? He, he….ja, ta je v petju totalen aberveznik. Že celo življenje. In ga nikakor pamet ne sreča.

 12. dare dare pravi:

  Kaj pa vem, kdo je bil brez pameti. On ali vsi mi , ki smo (npr.) do fula napolnili rudniško dvorano v Idriji, ko se je zmislil tam konec sedemdesetih vsake toliko zrihtati kakšen koncert! :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !