dare.likar@siol.net

STROJANI NISO RESNI

23.04.2007 · 7 komentarjev

Sicer smo bili mnenja, da stvari ni več mogoče urediti, saj so ušle z vajeti že čisto na začetku. Tako je vse prišlo do stadija, ko nobena rešitev ni več dobra. Potrebno se bo le poštenim, delavnim državljanom sprijazniti, da je red za nekatere pač malo manj enak kot za druge. Skratka, zadeve niso več na kakšnem resnem nivoju, zaradi tega smo tudi pri omizju odvezali spone resnosti in intelektualne zadrgnjenosti in se v večernem obdobju razigranosti strogo pod točko razno posvetili reševanju zapleta:

resolution no. 1 :

Romskim družinam je treba kupiti primerno število kvalitetnih avtodomov. Investicijo opravičujemo predvsem s tem, da je treba ciganom tako ali tako kupiti precej stvari pa tudi v njihovi zgodovini in tradiciji. Njihova vrnitev v (moderne) ciganske vozove (čerge) problema sicer ne bi rešila, bi ga pa razpršila po deželi in tako razbremenila žarišča. Tak pristop bi imel tudi ugoden učinek na aktivnosti kot so brušenje nožev, popravljanje dežnikov in na nekatere cirkuško glasbene ponudbe. Negativno se je v naših izračunih izkazal ogroženi stalež kokoši in še nekaterih drugih dobrin.

resolution no. 2 :

Cigane bi odstopili Hrvatom. Oni bi jih (domnevamo) naselili na kakšnemu od njihovih brezštevilnih otokov (npr. Grgur, Susak, Goli idr.). Država Slovenija bi Hrvatom za storjeno uslugo odstopila del ozemlja. Ozemlja primerna za to transakcijo so v prvi vrsti: Del Piranskega zaliva, Trdinov vrh in drugi. V primeru težjih pogajanj pa bi brez zadržkov navrgli še nasipe ob Muri ali kakšen podoben del naše dežele. Verjetno ni težko opaziti, da omenjeni deli našega ozemlja spadajo v skupino parcel, za katere je naš uslužbenec doc. asist. prof. ing. Dr Resnik dejal, da grejo že tako ali tako (oprostite izrazu) v pičku materinu.

resolution no. 3 :

Pri tretji rešitvi bi začeli s pogajanji z gospodom Joškom Jorasom. Po naših predvidevanjih bi po trdih in dolgih pogovorih pristal na nadomestno gradnjo vile v Radovljici ali Gozdu Martuljku. V njegovo hišo, ki dopušča tudi postavitev šotorišča in manjše deponije odpadnega železa in barvnih kovin pa bi naselili ogrožene romske familije. Sicer poudarjamo, da stroški, kadar gre za cigane ne smejo predstavljati problema, vendar pa v tej situaciji predstavljajo prihranki pri nadzoru lokacije velik odstotek same investicije. Strojanovi bi bili po našem strokovnem mnenju dovolj dobro nadzorovani s strani hrvaških obmejnih organov.

Še nekaj primernih pripomb se je zaslišalo, vendar jih nismo uspeli spraviti v uporabno celoto. Ozračje je postajalo utrujeno, ura pozna in mi smo postali ciganske tematike siti, kot so jo zagotovo siti povsod po naši ljubi domovini.

 • Share/Bookmark

Kategorije: v afektu7 odzivov ↓

 • ŠtefanŠtefan // 23.04.2007 20:38

  Cigani so in bojo ostali cigani.

 • nordstarnordstar // 23.04.2007 23:51

  Kar konstruktivne resolucije.
  Jaz imam še en dolgoročen predlog. Moškim ciganom bi proti dobremu plačilu ponudil kastracijo (je še en blažji izraz, pa se ga ne spomnim). Mislim, da bi fantje za denar to naredili, saj njim je važno, da se imajo oni fino in jih boli briga za jutri. Posledično bi čez 100 let bili očiščeni nadloge.

 • mile // 24.04.2007 08:31

  Baš ste mi vi neko omizje!

 • smileysmiley // 24.04.2007 18:30

  predlagam Adriine avtodome v rožnati barvi

 • CAR // 26.04.2007 20:57

  TO ELKA NEDAJ SE !!! DRŽIM Z VAMI !!!!

 • 1tastar // 27.04.2007 08:58

  So možne še druge rešitve. NPR:

  Strojani naj se najprej opredelijo, kateri od njih so Romi in kateri Sinti.
  Sinte preselimo v bloke v Radovljici, kjer že živijo njihovi. Rome preselimo pol največ 5-članskih družin v Püsto, kjer ji damo kontejnerje, en od drugega oddaljene najmanj dva kilometra, pol pa v Bršlin. Tiste neopredeljene, torej tiste, ki so Strojani kot posebna rasa, pa preselimo v rezervat na Barju v bližini Vrhnike, da bodo lahko vsak večer zaplesali s predsednikovim medvedom.

 • simmsimm // 27.04.2007 13:06

  Avtodomi so sicer dragi, posebej še, če upoštevamo vzdrževanje!
  Verjetno pa bi bil to pljunek v morje napram vsem “stroškom”, ki nastajajo!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !