dare.likar@siol.net

FINANČNO OBREMENJEN?

15.04.2007 · 4 komentarjev

  Pred dnevi je ena najaktivnejših blogeric med drugim postavila tudi zanimivo vprašanje. Ko je robantila čez šolski sistem in položnice, ki ji jih pošiljajo iz šole za njene otroke, je pobarala bralce njenega posta : ” Ali je še kdo drug tako finančno obremenjen?” Jaz vem točno še za enega. Najbolj to obremenitev čutim petnajstega, ko se parkiram pred računalnik in prek abaneta plačam račune. Ko nazadnje potegnem črto, se počutim res maksimalno obremenjen. To takrat družinsko rešujemo tako, da me kakšno urico vsi pustijo čisto na miru. Potem steče življenje dalje in počasi začnem normalno funkcionirat. Začnem si praviti, da mogoče naslednji mesec ne bo poračuna za teden športa Forni di sopra, da gimnazijci ne bodo šli v filharmonijo, da ne bo akontacije za Francijo in da za božjo voljo v bloku ne bodo ravno nabavili nafte. Jaz namreč še nikoli in nikdar nisem razmišljal ali bi katero od deklet pustil na teden športa, ekskurzijo ali kaj podobnega. Večina od tega pa je seveda tudi bolj ali manj “obvezno”. Me pa res nekoliko spravi s tira. Ko sem nocoj seštel vse te stroške, sem prišel do lepega izračuna. Izogibal se bom zneskom, zato bom zadevo ponazoril tako. Računov sem plačal toliko, da sem za to porabil celo plačo, invalidnino in malo manj kot 10 % otroškega dodatka. That really piss me off!!!! In taisti dodatek mi bo država za piko na I še zmanjšala za cca 120 E. To se bo zgodilo zato, ker so punce lani prek študentskega zaslužile skupno 700 jurjev stare valute. Z mojo kmečko pametjo izračunano pomeni to, da so torej dobro polovico od tega delale zastonj.

 

   Do konca tiste zgoraj omenjene ure, ko moram imeti mir je ostalo še dobrih petnajst minut. Takrat ne bom več pizdil v bridkem afektu. Takrat se bom skuliral in ob šalci hladnega jogurta začel sprijazneno razmišljati, da sem pač član te kaste iz katere me ne bodo zlepa izpustili.

 

 • Share/Bookmark

Kategorije: v afektu4 odzivov ↓

 • Fetalij W. TyschewFetalij W. Tyschew // 15.04.2007 21:13

  meni ni jasno, kako pričakujejo, da bomo tako funkcionirali… saj se bo vse sesulo. kdo bo delal za nizke plače in plačeval vse višje račune? ni mi všeč kamor gremo…

 • luna // 24.04.2007 08:20

  n kar se ne sekirat, sej gre vse u penzjon !!!!!!!

 • jest // 16.05.2007 17:38

  Ja pol se pa čudijo ko mladi nečejo delati.Imajo verjetno prav ni več kot včasih (DELU ČAST IN OBLAST)…

 • bicer // 30.06.2007 01:13

  Še par let…, potem pa jaz odkupim tako kitaro kot motorko!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !