MOHOR JE NAŠ

31.03.2007 ob 01:37

   Moj prijatelj gdn ing strojništva Mohor je eden ključnih članov omizja, ki ga sestavljam tudi sam. Bistven in nepogrešljiv se mi zdi kot zrak, ki ga dihamo v hramu vinskih modrosti, kot pijača, ki nam jo nosijo deklice in kot miza, naša miza našega omizja.     

   Predstavljajte si, da bi kot kup nesreče sedeli v krogu brez tega dragocenega kosa pohištva. Prekladali bi kozarce iz roke v roko. Naslanjali bi se malo nazaj, malo na soseda, že naslednji trenutek bi spet v svojem neznosnem neudobju zbegano pogledovali levo in desno. Ne, to ne bi šlo, miza mora biti in za to mizo mora med nami sedeti tudi  Mohor. 

  Nisem danes vžgal svoje kište, da bi seciral spoštovanega člana družbe. Za to nimam časa. Za romane potrebuješ čas. Le na kratko bi rad, zelo rad omenil tega gospoda.          

   Človek pač ve kako se gre dobro družbo, kako se pove in kako se sliši. Prijaznost , poštenost in iskrenost prinaša s seboj. Ko je čas zrel, udari po mizi ali izreče kelnarci bridki ukor. Siten in zoprn zna biti, ko pride tistih pet minut. Včasih je preobremenjen psihično in preobremenjene ima žile in notranje organe. A Mohor se ne da. On ni človek, ki bi klonil pod prvo težko besedo, ni človek, ki bi mu stregli pivo v kakršnikoli čaši brez kartonskega podstavka in ni tip, ki bi dovolil da za njegovo mizo kdorkoli parkira svojo rit.

  In nikoli, pa naj bo blog vaš, pa naj bo trikrat vaš, nikoli in nikdar si ne dovolite cenzurirati njegovega komentarja na vaš post.

   In kar je mogoče najpomembnejše: vse te lastnosti, ki sem jih na hitro preletel , se mi zdi,  se vedno zlijejo v eno najboljšo, redko in iskano. On ostaja takšen kot je. Ne spreminja lestvic svojih vrednot, ne menjuje barv in hvali vedno iste ideologije. Kljub kompromisom, ki jih vsiljuje življenje ohranja držo in nivo.

   Občutljiv pa je tudi na pravila v materinem jeziku, zato bom še enkrat preletel ta sestavek. Dodal bom vejice in pike, popravil kakšno besedo….in še nekaj bom naredil:

Besedo Prijatelj bom napisal z veliko.

 • Share/Bookmark
 

2 komentarjev na “MOHOR JE NAŠ”

 1. luna pravi:

  Dabru s ga najdu !
  lp
  F

 2. Vojko pravi:

  Ker je ta naš lih de ne ižinir Igor dejansko mož pokončne drže, se ti Dare zahvaljujem za misli, ki si jih napisal o našem dragem Prijatelju. Da bi nam le še dolgo ostal zdrav in vitalen kot planinski kozu.
  Lepo Te pozdravljm Vojko

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !