KUPIL SEM NOVE ČEVLJE

27.03.2007 ob 18:39

    Na tem kraju, ki se mi ga je resnici na ljubo ljubilo odkriti šele pred kratkim, berem poleg obveznega procenta navlake in poleg precejšne količine višjeinteligentnih komentarjev tudi nekaj zelo osebnih pripovedi. Seveda tudi v blogih, enako kot je bilo včasih pri IRC-u, sedaj pri nekakšnem Mesengerju in verjetno še sto stvareh, ki jih ne poznam, tudi tu ne veš kdo ali kaj je na drugi strani in kaj je resnica in iskrenost. Vseeno pa mi marskikatera mučna življenska izkušnja, ki jo naši soblogerji delijo z nami da več kot le misliti. Zaradi bridkih izkušenj se vprašam marsikaj. Tudi to postane dilema ali imam sploh kaj povedati, kar bi spadalo med takšne zgodbe. Stanje mi zbija navdih in moja samopodoba se nevarno zamaje.   

   Vendar ne danes. Danes sem kupil čevlje. Nisem jih kupil le kot artikel, kot nujen pripomoček za bivanje. V teh čevljih bom napravil korak naprej in se za ta taisti korak približal enemu svojih pomembnejših ciljev. Ko bom na tem cilju, pa čeprav bom do takrat uničil še kakšen par obuval pa tudi vem kaj bom naredil. Točno vem katera miza me bo čakala tisti dan in vsedel se bom na tisti stol čisto sam. Zanemaril bom takrat člane omizja in si čisto samo zase naročil pijačo, pogledal kozarec in si rekel: “Mater, Dare, stari, to ti je pa uspelo!!”     In v soboto bom do tja napravil še en korak, navaden, majhen in najpomembnejši in velik kot modra dvorana.

    Grem na maturantski ples moje druge hčerkice.

 • Share/Bookmark
 

4 komentarjev na “KUPIL SEM NOVE ČEVLJE”

 1. Mohor pravi:

  Ja,Dare,uspelo ti je,pravzaprav,uspeva ti.Upam,da boš še štirikrat sedel za mizo,z novimi čevlji in si srečen nazdravil. (blogovcem v poduk:Dare ima namreč šest hčera)LP Mohor

 2. luna pravi:

  Ko boš šestič reku “Mater, Dare, stari, to ti je pa uspelo!!”, se boš pa lahk tisto naslednjo predvideno soboto posvetil omizju. Sam mal potrplenja. LP F

 3. vlatka vlatka pravi:

  Dare,

  priznaj: bil si ponosen nase, je res? Jaz bi tudi bila na tvojem mestu.

  Si videl, kako pomembni so novi čevlji? :)

 4. olna pravi:

  Dare, ne vem, kako je bilo pri tebi, ampak čevlji mojega očeta (za takmašni, se razume) na moj maturantski ples niso imeli lepih spominov: ker sem za ples vedno imela dve levi nogi, sem očeta med valčkom tako pohodila, da je bilo veselje. Kar pa ponosnega roditelja ni niti najmanj motilo – celo nekako vlažne oči je imel…morda zato, ker so ga prsti na nogah boleli, ali kaj? :( :)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !